El CB Prat jugarà la final de la Lliga Catalana LEB

El Barça CBS cau a les semifinals davant l’Spar Girona i no podrà lluitar pel títol en la seva categoria

Una de freda i una de calenta a la Lliga Catalana. El Barça CBS va quedar fora de la final, mentre que el CB Prat tindrà l’opció de guanyar avui el primer títol oficial de la temporada.

Les santfeliuenques no van tenir un bon dia i van perdre a les semifinals de la Lliga Nacional Catalana AON 2023 Femenina, que s’està celebrant al Palau d’Esports de La Seu d’Urgell, davant l’Spar Girona per 89-68.

F7NIDozXUAAcKkc

Una bona sortida de les blaugrana va obrir el primer període (3-10), castigant des de la línia exterior, fet que va obligar a l’entrenadora Laura Antoja va aturar el partit. Les gironines van reaccionar i van aconseguir retallar distàncies gràcies a la presència interior, especialment de Marianna Tolo (25 punts, 6 rebots i 35 de valoració), autora de 8 punts en un acte inicial que va acabar amb un marcador de 19-22. Tres cistelles consecutives a la pintura de Giedre Labuckiene van poder capgirar ràpidament el rumb del partit (27-22), colpejant la càrrega de faltes de les interiors barcelonistes. Un parcial de 14-7, amb Tolo novament com a executora principal, enlairava les gironines a manar amb relativa comoditat al pas per vestidors (50-32).

F7NPMMiX0Ag8 Wu

53221982426 e99288b986 c

La represa arrencava de la mateixa manera que la primera meitat, amb l’equip d'Isaac Fernández més endollat, i escurçant el desavantatge amb un 0-7, amb la pivot Carolina Guerrero (15 punts, 8 rebots i 22 de valoració) com a jugadora més destacada, juntament amb els nous reforços exteriors de Karla Erjavec i Julia Drop dominant el ritme i amb bona fluïdesa en la circulació de pilota. L'omnipresent Tolo liderava la reacció de les d'Antoja (63-43), amb més capacitat anotadora sota el cèrcol. En l'últim quart, les de Girona, comandades per Sandra Ygueravide i Marta Canella, imprimien un ritme més alt per acabar guanyant per 89-68.

F7NcO9vXQAAK Z5

53221199637 4c1aa60d23 c

Al final del partit, Isaac Fernández, entrenador del Barça CBS, va destacar que “sabíem de la dificultat del partit, i més en les condicions en què venim, però se'ns ha complicat més quan en el minut 6 les nostres pivots tenien 3 faltes. Han jugat millor i han sabut castigar-nos amb el seu avantatge al pal baix, i més amb les faltes inicials. Nosaltres ho hem intentat i no ens hem deixat anar. Ara ens toca descansar i preparar el millor possible la setmana vinent.”

El potablava, dominadors

La Final a Quatre de la Lliga Nacional Catalana AON 2023 LEB s’està celebrant a la ciutat de Lleida. Enguany, el Pavelló Municipal Espai Fruita-Barris Nord. el CB Prat i l'ICG Força Lleida, vigent campió del torneig, van aconseguir la classificació per a la gran final en derrotar el Sandá Electroclima CB L'Hospitalet i l'Homs UE Mataró respectivament. 

F7NF2hPXYAAh pV

En la primera semifinal, el CB Prat es va imposar als riberencs per 104-79 en un partit on els jugadors d'Albert Cañellas sempre van dur la iniciativa. Van començar molt forts, amb un 13-3 de sortida, i en el primer quart van arribar a guanyar de quinze punts (24-9). A poc a poc els de Claudio Jorquera van trobar més fluidesa en atac, però sense poder qüestionar el domini dels baixllobregatins (55-44 al descans). En la represa el Sandá Electroclima CB L'Hospitalet va poder acostar-se a 5 punts (65-60), però quan semblava que el matx es podria equilibrar el CB Prat va accelerar definitivament cap al triomf amb un demolidor parcial de 27-9 (92-69).

F7NfCf0XEAAXLJL

F7NKpoSWYAEvTgq

L'escorta Ezekiel Soumbey Alley, amb 19 punts, va liderar l'anotació del CB Prat, juntament amb Raimon Carrasco (16 punts) i el pivot Galen Smith (12 punts, 8 rebots i 20 de valoració).

53222744085 cbbdca8db0 w

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat, va indicar que “hem entrat molt bé al partit i ràpidament ens hem posat per davant. L'Hospitalet ha tret la seva veterania i el seu esperit competitiu, que és un dels seus punts forts, i s'ha refet, però nosaltres hem persistit i al final hem pogut trencar definitivament el matx. Estem molt contents i il·lusionats de poder jugar una final." 

La Final entre el CB Prat i l'ICG Força Lleida tindrà lloc avui dissabte 30 de setembre a les 18:10h i es podrà veure en directe a través de La Xarxa+, la nova OTT de les televisions de proximitat.

Redacció / Fotos: FCBQ          

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix