Sant Vicenç compta amb el primer equip de futbol adaptat de Catalunya

Vuit jugadors amb discapacitat física conformen aquesta secció de l’Associació de Futbol Sant Vicenç 2014, que busquen sumar més esportistes al projecte

Sant Vicenç dels Horts s’ha convertit en el primer municipi de Catalunya que compta amb un equip de futbol adaptat per a amputats, gràcies a la iniciativa de l’Associació de Futbol Sant Vicenç 2014, que ha creat aquesta secció. Actualment hi ha vuit jugadors amb alguna discapacitat física que entrenen un cop per setmana al CF La Guàrdia, tot i que no competeixen perquè no hi ha lliga de futbol adaptat.

El grup es va formar quan un dels jugadors va parlar amb el president del club, Juan Carlos Ávila, i li van demanar ajuda per poder formar l’equip. Ara per ara el club està donant a conèixer aquesta nova secció i fomentar que més jugadors es puguin sumar al projecte esportiu. El club està acabant de realitzar els tràmits per inscriure's a la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, essent l’únic de la modalitat de futbol.

El regidor d’Esports, Xavi Gómez, ha explicat que “estem molt contents que aquesta iniciativa hagi estat pionera i farem el possible no només per donar suport a l’èxit d’aquest projecte, sinó perquè totes les persones amb discapacitat puguin practicar esport a Sant Vicenç dels Horts.”

El futbol adaptat és una modalitat esportiva no paralímpica que emergeix a Espanya l’any 2013. El perfil dels participants acostuma a ser de persones amb amputació o absència d’extremitats inferiors que juguen amb un parell de crosses. En el cas dels porters el perfil canvia lleugerament i acostuma a ser una posició ocupada per persones amb amputació o absència d’extremitats superiors.

Redacció / Foto: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix