El Grup Volkswagen destinarà 4.200 milions a les seves plantes d’Espanya

Es tracta de la inversió industrial més gran de la història al país i anirà dirigida a equips, instal·lacions i R+D a les fàbriques de Volkswagen a Navarra i SEAT a Martorell.

El Grup Volkswagen destinarà 4.200 milions d'euros a les seves instal·lacions a Espanya en el període comprès entre 2015 i 2019, la qual cosa representa la inversió industrial més gran de la història a Espanya. Així l'hi ha comunicat el vicepresident mundial de Compres del Grup Volkswagen, Francisco Javier García Sanz, al president del Govern, Mariano Rajoy, en la trobada que tots dos han mantingut en el Palau de la Moncloa.

"El Grup Volkswagen reafirma el seu compromís com a motor de l'economia espanyola amb la major inversió industrial realitzada en la història del nostre país”, va subratllar García Sanz després d'expressar el seu agraïment al president Rajoy pel ferm suport del Govern al sector de l'automòbil. “Espanya és un país clau en l'estratègia del Grup Volkswagen”, va afegir García Sanz, qui va destacar que “aquest projecte suposa una garantia per al futur de les instal·lacions del grup a Espanya, que es van a preparar per a l'assignació de nous models”. Els models que es fabricaran són actualment objecte d'estudi i seran anunciats més endavant. La inversió compromesa pel fabricant europeu més gran d'automòbils es destinarà a les instal·lacions de SEAT a Martorell i de Volkswagen a Navarra que, en paraules García Sanz, “estan entre les millors fàbriques del Grup en termes de productivitat i flexibilitat”.

Benficiarà a la indústria auxiliar

El projecte inversor del Grup Volkswagen no només garanteix el futur de les seves instal·lacions a Espanya, sinó que tindrà un impacte molt positiu en la indústria auxiliar espanyola des del punt de vista de l'activitat i també de l'ocupació. De fet, el grup augmentarà substancialment l'aprovisionament de peces i components fabricats a Espanya.

El Grup Volkswagen compta amb una significativa presència a Espanya, on empra a prop de 22.000 treballadors distribuïts en diferents empreses: SEAT, Volkswagen Navarra, Volkswagen-Audi Espanya, Volkswagen Financial Services, Volkswagen Group Retail Spain, Porsche Ibèrica, MAN Truck & Bus, MAN Finance, MAN Dièsel & Turbo, Scania Ibèrica, Scania Finance, Italdesign *Giugiaro Barcelona i Audi Tooling Barcelona.

La xifra de negoci de les empreses del Grup Volkswagen a Espanya va ascendir en 2014 prop de 13.800 milions d'euros, la qual cosa equival a més de l'1,3% del Producte Interior Brut (PIB) espanyol.

Més de 216.000 cotxes venuts

Les vendes de totes les marques del Grup Volkswagen al mercat espanyol van superar el passat any els 216.250 vehicles, dels quals més de 200.000 van correspondre a turismes. D'aquesta forma, un de cada quatre turismes i tot terrenys matriculats en 2014 a Espanya pertanyia a alguna de les marques del Grup Volkswagen.

En el plànol industrial, les fàbriques de SEAT a Martorell (Barcelona) i Volkswagen a Navarra van sumar en 2014 una producció de 748.400 automòbils, amb un creixement del 13,1% en relació amb l'exercici precedent. El Grup Volkswagen fabrica un de cada tres vehicles produïts a Espanya.

Redacció / Foto: LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix