L’IBI de 2014 a Sant Feliu de Llobregat no complia amb les disposicions legals

El PSC va denunciar l’Impost de Bens Immobles de 2014 per il·legal i ara un informe, encarregat pel mateix equip de govern, també ho ratifica segons els socialistes.

El PSC de Sant Feliu de Llobregat ha formulat cinc preguntes a l’equip de govern municipal perquè a l’informe extern -encarregat pel mateix equip de govern- sobre els comptes de l'Ajuntament del 2014 es fan constar que la comptabilitat conté qüestions que "no han estat preparades i aprovades d'acord amb les disposicions i requeriments legals que li són d'aplicació i altres controvèrsies econòmiques”, segons un comunicat del PSC Sant Feliu.

Tres són el temes més destacats que es desprenen del mateix:

  • Que el IBI és il·legal
  • Que els resultats de l'exercici són inferiors als aprovats per l'alcalde via decret.
  • I que en la disputa amb la interventora en relació a la diferencia entre els que ens deuen i el que devem, apareix en funció dels moment en que es compten.

En el primer d'aquests temes, l’IBI de 2014, en les conclusions de l’informe s'afirma que no s'ha respectat la legalitat vigent, corroborant així que el PSC tenia raó quan, primer, va presentar al·legacions i desprès formula una demanada davant del Tribunal Superior de Justícia, perquè l'augment del 9% que es va aprovar era il·legal.

En el segon tema l’informe justifica que els resultats aprovats per decret de l'alcalde tampoc s'ajusten a la legalitat vigent. I quantifica en més de 300.000 euros la quantitat que s'ha afegit en excés als resultats i que no corresponen a aquest exercici.

Finalment en el tercer punt, el de la disputa entre l'equip de govern i la interventora municipal, l’informe opta per donar una solució salomònica.

La discrepància ascendeix ni més ni menys a 3.709.323,95€. Això fa que per l'equip de govern al final de l’exercici hi havia un superàvit d’1,75 milions d'euros, mentre que la intervenció defensava que hi mancaven 1,96 milions. L'origen d'aquesta diferencia, segons el comunicat del PSC Sant Feliu, “cal trobar-la en què la intervenció municipal (censor oficial de comptes) considera que l'equip de govern ha computat com deutes cobrables algunes que són de dubtós cobrament o que no han estat degudament documentades. La sortida salomònica de l'autor de l’informe, que al Consistori li ha costat prop dels 12.000 €, consisteix a confirmar que fins a les 12 hores de la nit del 31 de desembre del 2014, moment en què es tanquen els comptes, la legislació -malgrat feia 9 mesos que estava publicada- encara li permetia a l'equip de govern continuar fent els càlculs com abans. Però alhora també certifica que a partir del primer minut del dia 1 de gener de 2015 els criteris que s'han d'aplicar als comptes de l'Ajuntament són els que va defensar la interventora quan va emetre el seu informe contrari durant el mes de febrer.”

És per això que el PSC ha demanat en les seves preguntes que l'equip de govern li faci arribar, l'estat dels comptes locals a 31 de març de 2015 “per saber si ens sobre o ens falten diners per fer front al pagament dels nostres deutes. Això sí, certificades pel secretari de l'Ajuntament. La transcendència de tots aquests elements (IBI, excés de resultat, dubtes sobre la capacitat de la tresoreria de l'Ajuntament) potser explica les presses per donar per presentats el comptes i l’informe en el ple passat, i presentar-ho avui a la ciutadania. No fos cas que la gent ho pugui conèixer, estudiar i entendre!.”

El PSC de Sant Feliu expressa, en el seu comunicat, la seva voluntat de continuar insistint perquè la comptabilitat municipal sigui coneguda i comprensible per a tots els veïns i veïnes de la ciutat.

Redacció / Foto: PSC Sant Feliu

 

Principio del formulario

Final del formulario

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix