L'Ajuntament de Castelldefels sol·licita a Hisenda la rebaixa del valor cadastral

En cas d’aprovar-se per part del Ministeri la proposta municipal, els nous valors reduïts entrarien en vigor l’1 de gener de 2016 i suposaria una rebaixa aproximada del 18%.

L’Ajuntament de Castelldefels vol disminuir la pressió fiscal. Des del govern municipal es considera que la situació econòmica dels comptes municipals està sanejada i, per tant, és el moment de plantejar la reducció dels valors cadastrals que implica una reducció directa d'alguns impostos, i que, indirectament , també afecta altres de caràcter estatal o autonòmic.

Amb aquest objectiu l'alcalde, Manuel Reyes, ha demanat oficialment al Ministeri d'Hisenda que rebaixi els valors cadastrals dels béns immobles de Castelldefels, el que incidiria en els impostos municipals com l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i en l'Impost sobre l'Increment de Valors dels Terrenys de Naturalesa Urbana, més conegut com a “plusvàlua municipal”. Però a més, la rebaixa també podria arribar a afectar altres impostos, especialment a l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, i l'Impost sobre Successions i Donacions. En cas d’aprovar-se per part del Ministeri la proposta municipal, els nous valors reduïts entrarien en vigor l'1 de gener del 2016.

El consistori municipal ha enviat la sol·licitud a la Direcció General del Cadastre, en dependència del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, per a l'aplicació de coeficients reductors dels valors cadastrals dels béns immobles urbans de Castelldefels per al 2016. Aquesta aplicació suposaria una disminució necessària per intentar ajustar els valors dels immobles de la ciutat.

L'Ajuntament pot sol·licitar aquesta rebaixa de coeficients una vegada que han passat ja més de cinc anys des de l'última revisió cadastral, i sempre que es posen de manifest diferències substancials entre els valors de mercat i el que van servir de base per a la determinació dels valors cadastrals vigents.

L’alcalde assegura que aquesta mesura "suposa un pas més en la nostra voluntat de reduir la pressió que reben els nostres veïns a través dels impostos. Sabem que aquestes mesures redueixen els ingressos del consistori, però hem demostrat que podem mantenir i incrementar la qualitat de vida a la nostra ciutat abaixant els impostos, d’acord amb una bona gestió dels diners públics, els diners de tots". Per la seva banda, el regidor d'Hisenda, Màxim Costa (AVVIC), ha assenyalat que "s'ha treballat molt per poder donar-li la volta a la situació econòmica que patia l'Ajuntament fa quatre anys. En aquell moment, una mesura com aquesta hagués estat implantejable, però l'esforç ha valgut la pena i ara podem començar a veure els fruits. En només una legislatura s'ha reduït dràsticament el deute, s'han abaixat impostos, es mantenen i fins i tot s'amplien serveis, i ara se sol·licita baixar els valors cadastrals. Un gran èxit que és mèrit de tots.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

Principio del formulario

Final del formulario

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix