Aposta gavanenca per una nova estratègia econòmica de la ciutat

L’Ajuntament i les empreses locals la dissenyaran junts en una iniciativa que es desenvoluparà al llarg dels pròxims vuit mesos.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presentar aquesta setmana el procés participatiu a una cinquantena d’empresaris per elaborar un programa de compromís i accions que contribueixin a desenvolupar el potencia de Gavà com a ciutat de negocis.

Tres fases

El procés es desenvoluparà en tres fases. A la primera, que s’allargarà fins al 4 de juny, s’elaborarà una diagnosi de la realitat del parc empresarial a través d’una enquesta virtual en què les empreses valoraran qüestions sobre infraestructures i serveis. La segona fase començarà amb la presentació dels resultats de la diagnosi i la creació de quatre grups de treball dinàmics per presentar millores. Aquests grups seran: Junts per fer Gavà més atractiu; Junts per fer créixer les empreses de Gavà; Junts per atraure més empreses a Gavà, i Junts per fomentar el talent de Gavà. Aquests grups presentaran les seves propostes el 18 de juny.El 13 de juliol s’obrirà la tercera i última fase en què es prioritzaran les accions que es portaran a terme.

Un procés que ha tingut el tret de sortida en un acte en què l’alcaldessa Raquel Sánchez ha demanat a una cinquantena d’empresaris de la ciutat la seva participació activa: “Ens hem de marcar l’objectiu de posar en valor i projectar la realitat i el futur econòmic de Gavà, la nostra ciutat, el territori que ens uneix. Volem sumar perquè ciutat i empreses, ciutat i treballadors configurem junts l’estratègia econòmica de Gavà i, amb ella, els punts forts de la promoció econòmica de la ciutat i els trets definitoris de la marca Made in Gavà”.

Tres fases

El procés es desenvoluparà en tres fases. A la primera, que s’allargarà fins al 4 de juny, s’elaborarà una diagnosi de la realitat del parc empresarial a través d’una enquesta virtual en què les empreses valoraran qüestions sobre infraestructures i serveis. La segona fase començarà amb la presentació dels resultats de la diagnosi i la creació de quatre grups de treball dinàmics per presentar millores. Aquests grups seran: Junts per fer Gavà més atractiu; Junts per fer créixer les empreses de Gavà; Junts per atraure més empreses a Gavà, i Junts per fomentar el talent de Gavà. Aquests grups presentaran les seves propostes el 18 de juny. El 13 de juliol s’obrirà la tercera i última fase en què es prioritzaran les accions que es portaran a terme.

Doble compromís

Aquest procés participatiu implica un doble compromís. L’Ajuntament es compromet a implementar les millores que proposi l’empresariat. L’alcaldessa també ha presentat algunes propostes concretes: “Millorar el funcionament, manteniment i l’estat general dels polígons, impulsar la implantació de la fibra òptica i modificar la normativa urbanística per facilitar noves activitats i flexibilitzar algunes rigideses actuals”. Sánchez ha afegit que “el paper de l’Ajuntament s’ha de centrar a garantir les condicions i els entorns òptims per al desenvolupament de l’activitat productiva, evitant els excessos d’intervencionisme. Hem de potenciar l’autoresponsabilitat empresarial. I s’ha de plantejar una nova política econòmica i industrial a una escala més gran que superi els límits administratius locals”.

Per la seva banda, les empreses es comprometen a enriquir i validar la diagnosi municipal i a posar en valor les oportunitats del territori, aportar noves idees i a participar en la millora del posicionament de Gavà com a referent econòmic de l’Àrea Metropolitana i del conjunt de Catalunya. Així mateix, també contribuiran a difondre la marca “Made in Gavà” entre clients i proveïdors per afavorir la implantació de nous projectes empresarials.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix