Els empresaris santboians es troben en la quinzena sessió del Fòrum Empresarial

La directora general d'ESADE, Eugènia Bieto, va defensar una gestió basada en els valors en la seva ponència.

Al voltant de les 150 persones van assistir aquesta setmana al Fòrum empresarial de Sant Boi que es va celebrar a l’Hotel El Castell d’aquesta localitat baixllobregatina. En l’edició d’enguany, la quinzena, la ponent va ser la directora general d'ESADE, Eugenia Bieto, que va defensar la necessitat creixent de formar directius amb valors.

En la presentació de l'acte,l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, va assegurar que el Fòrum Empresarial “s’ha convertit en un espai estable de trobada, un espai de referència, per debatre i un espai de coneixement per enriquir-nos a partir de les propostes i iniciatives que es realitzen”. A més va defensar "el paper clau de la formació i la capitalització de les persones per liderar projectes per avançar cap a un Sant Boi ple d'oportunitats de futur". “Cal adaptar-se a les noves realitats per així optar a les noves oportunitats de negoci. Des de l’Ajuntament volem crear un pla d’oportunitats perquè les nostres empreses tinguin un futur real”, va dir.

Homenatge

Abans de la potència d’Eugènia Bieto, l’alcaldessa de Sant Boi, en representació de l’Ajuntament i l’empresariat local, va voler retre un emotiu i merescut homenatge a Miquel Garro, gerent de l’empresa Garro SA, que es dedica a la venda de materials de construcci ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽r-se a les noves realitats per aixe casa meva. Entre tots hem fet una empresa important i per a mfan"ó. Moret va lliurar-li una litografia en reconeixement en reconeixement a la seva trajectòria en el món empresarial. Garro va vendre’s l’empresa a Fornesa. “Aquest reconeixement se’l dedico al meu pare, familia i a la gent de casa meva. Entre tots hem fet una empresa important i per a mí es una gran satisfacció”, va explicar, i va acabar la seva intervenció dient que “espero que als nous propietaris tinguin èxit. Sóc santboià i m’estimo molt Sant Boi.”

“Créixer com a professional, créixer com a empresa”

Eugènia Bieto, directora general d'ESADE des de l'any 2008, va ser l’encarregada enguany de fer la conferència sota el títol "Créixer com a professional, créixer com a empresa". Durant la seva intervenció va afirmar que el futur de les empreses “que tenim milers de persones que diàriament estan prenent decisions i que tenen, com a gestors, una responsabilitat molt gran a la societat i, a més, tenen un gran pes en la transformació d’aquesta”. A més, va afegir que a Catalunya hi ha les tres millors escoles de formació d’empresaris del món que permeten formar futures generacions.

Bieto cosidera que per ser un bon managment cal tenir “coneixements, que en molts casos tenen caducitat, i per això cal una formació continua per adaptar-se a les noves realitats econòmiques. A més, calen competències i habilitats i una escala de valors”. Els empresaris ha de ser oberts al que passa al seu entorn, cal que interpretin els senyals i ser crítics i una gran capacitat d’escoltar. A més, han de tenir un pensament estratègic, és a dir, saber on es va a curt i llarg termini i explotar les oportunitats i les seves pròpies fortaleses”. També va parlar de Creativitat i imaginació “per saber tirar endavant un projecte” i saber treballar en grup. En aquest sentit va dir que “s’ha acabat la persona única, no s’improvisa i cal saber dirigir grups”.

Un altre dels punts importants de la seva ponència va ser l’ètica empresarial i els valors: “un managment ha de tenir responsabilitat social tant en ser just i equilibrat amb els treballadors, la vida en comunitat, els proveïdors i els seus clients. És a dir, el benefici econòmic passa a ser el benefici social. A construir un món més just”. Sobre els valors van indicar que “cal un respecte pels altres, valorar la diversitat, contribuir al bé social i a ser íntegre i a no s’ha de passar la línia vermella per a un fi econòmic i de benefici.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
206

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix