Sant Joan Despí manté el seu comerç molt viu

El 84% dels locals comercials del municipi baixllobregatí continuen l’activitat, i està per sobre de la mitjana metropolitana del 70%.

El comerç local de Sant Joan Despí gaudeix d’una excel·lent salut. Segons un estudi de l’observatori econòmic Eixos.cat realitzat a partir d’un treball de camp durant el segon semestre de 2013 sobre l’ocupació comercial , Sant Joan Despí té un model coherent amb la localització del municipi dins de l’àrea metropolitana, amb un elevat pes del comerç quotidià i una política urbanística que modera la dotació d’ús comercial en les plantes baixes.

Segons aquest estudi, dels 981 locals en planta baixa que hi ha a la ciutat, 828 estan oberts, o sigui, un 84,4% dels locals que admeten ús comercial tenen activitat. Aquest percentatge està per sobre de la mitjana d’ocupació metropolitana, que és del 70%. Aquest model comercial el fa més fort per fer front al difícil context metropolità on Barcelona i els nombrosos centres comercials dificulten la consolidació d’eixos comercials potents en els nuclis urbans. L’estudi conclou que la clau de l’evolució comercial consistiria a apostar per un comerç de proximitat adaptat a la realitat de cadascun dels quatre barris i consolidar alguns eixos amb un comerç més especialitzat.

Vuit tipologies comercials

L’estudi diferencia a la ciutat vuit grans tipologies comercials, entre els quals destaca per sobre dels altres, els que es dediquen al comerç quotidià (comestibles, carnisseries, fleques, etc.), en canvi el sector de comerç no quotidià (equipaments per a la llar i la persona, cultura i lleure) tenen un pes més reduït, no superant el 20%. A nivell territorial els barris de les Planes i el Centre concentren el 75% dels comerços actius que hi ha a Sant Joan Despí.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix