Les empreses del Baix Llobregat tenen una nova via d’accés al finançament

A través d’un programa d’assessorament, PIMEC intercedeix per fer més accessible i ordenada la demanda de crèdits de les pimes.
Al llarg del 2014 PIMEC promocionarà totes aquelles accions que tinguin com a objectiu potenciar els serveis del seu departament de Consultoria Estratègica i Finançament (CEF). Aquest programa consisteix en una diagnosi econòmica-financera de l’empresa per part d’un especialista perquè en pugui valorar i optimitzar les seves necessitats i les pugui treballar d’una manera organitzada. El programa també consta d’una segona fase, en la qual si hi ha necessitats financeres, l’assessor financer l’acompanyarà a l’entitat que millors condicions li ofereixi (pública o privada), per a les seves inversions o manques de circulant.

El programa es va dissenyar a partir de la diagnosi que el departament de CEF de PIMEC va realitzar per tal de detectar les principals dificultats amb què es trobaven les pimes a l’hora d’aconseguir finançament. Durant l’any passat, els principals obstacles van venir motivats tant per la dificultat d’aconseguir diners com per renovar el pool bancari.

El president de PIMEC al Baix Llobregat – L’Hospitalet, Ramon Pons, ha assegurat que “ens esforçarem en tot allò que calgui per tal d’ajudar el nostre teixit empresarial a fer menys feixuc el trànsit per aquest camí que avui dia suposa accedir al finançament”. Ramón Pons considera que aquest servei d’assessorament “és una mostra clara del compromís de PIMEC amb la seva gent i el territori: petits empresaris i empresàries que han de salvar dificultats molt greus per garantir la viabilitat d’uns projectes empresarials que són la clau per a la reactivació econòmica d’aquest país.”

Les xifres que es coneixen de la situació actual sobre la concessió de finançament a les pimes no enganyen: només un 20% de sol·licituds de crèdit s’aproven i les dificultats per refinançar productes financers ja contractats són molt grans tal com ja hem comentat anteriorment, és per això que ara més que mai s’han de buscar noves maneres de treballar per obtenir noves maneres de finançament.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix