El programa Reempresa Mercats Municipals concentra el 28,5% al Baix

Pel que fa a l'oferta de parades de mercat disponibles destaca també la comarca amb un 21%

La Destinació Barcelona, formada per la ciutat i les comarques de la província, ha superat les 1.000 empreses i entitats turístiques amb Certificació Biosphere Sustainable, que reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis.

GFKajIJWsAE4pqo

El programa Reempresa Mercats Municipals, que posa en contacte futurs emprenedors i parades de mercat buides o actives que necessiten relleu, ha permès salvaguardar 103 parades de mercat i 191 llocs de treball des de la seva creació el 2017, i ha generat 1,7 milions d'euros d'inversió induïda. En aquests cinc anys el programa, impulsat per la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, ha permès fer difusió i atendre 430 parades de mercat municipal.

De les 103 parades, un total de 42 estaven buides i 61 en funcionament. Pel que fa al preu mig de les cessions, el 86% de les operacions s'ha situat per sota dels 50.000 euros, i el 14% d'operacions restant entre els 50.000 i 150.000 euros. El preu mig de cessió s'ha situat en 18.000 euros.

Reepresa Mercats 3

Entre els paradistes que busquen relleu, el 62% són dones. Pel que fa al motiu principal de cessió de les parades de mercat en funcionament, la meitat dels paradistes atesos (48,87%) busca relleu a causa de la jubilació. Un 14,29% necessita deixar la parada per motius de salut, un 12,78% per canvi de professió i, entre la resta de causes minoritàries, figuren motius personals (6,77%), impossibilitat de portar el negoci (4,51%), canvi de domicili (3,76%), falta de temps (3%), cansament (2,26%), jubilació anticipada (2,26%) i necessitats de conciliació familiar (1,5%).

Reepresa Mercats 2

La diputada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona, Olga Serra, destaca el programa Reempresa Mercats Municipals permet "donar una segona oportunitat a les parades, mantenir vius els mercats i generar nova ocupació" amb persones reemprenedores que, a més, "no comencen de zero sinó que poden comptar amb l'avantatge d'iniciar una nova aventura comercial des d'un negoci ja en marxa que tenen ja clients i distribuïdors consolidats, i amb el suport i l'acompanyament de les persones cedents”. Serra ha recordat que "els mercats municipals són espais d'intercanvi i de convivència" que "garanteixen un consum de proximitat amb productes frescos i de qualitat i un tracte únic i personalitzat", motiu pel qual són una línia estratègica d'aquest mandat per a la Diputació de Barcelona.

Al territori

El Vallès Occidental (41%) i el Baix Llobregat (28,5%) concentren més de la meitat dels relleus de parades completats fins ara pel programa Reempresa Mercats Municipals. Pel que fa a l'oferta de parades de mercat disponibles, destaca també el Vallès Occidental (33,5%), seguit del Baix Llobregat i el Garraf amb un 21% cadascuna d'elles.

grafiques 1

Relleus de parades completats fins ara 

grafiques 2

Oferta de parades de mercat disponibles

Redacció / Fotos: Diptuació de Barcelona-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix