Castelldefels té el preu de lloguer d’habitatge més alt de la comarca

El municipi baixllobregatí, que també està entre els deu més cars d'Espanya, va tancar l’any 2023 amb 18,21 euros per metre quadrat

El preu de l'habitatge de lloguer ha tancat 2023 amb fortes pujades. En acabar l'any el preu mitjà del lloguer a Espanya se situa en els 11,66 euros/m² al mes, per la qual cosa el preu mitjà d'un habitatge de 80 metres en els 932€ al mes. Aquesta és una de les conclusions de l'informe “L'habitatge en lloguer a Espanya l'any 2023” elaborat a partir de l'Índex Immobiliari Fotocasa.

castelldefels fotocasa lloguer

Entre els municipis al Baix Llobregat, Castelldefels és la ciutat que encapçala el preu de l’habitatge de lloguer més alt. En aquesta localitat costanera el metre quadrat, el desembre de 2023, es trobava a 18,21 euros (+15,8%). A més, es troba molt per sobre del preu mitjà d'Espanya.

Captura de pantalla 2024 01 27 a las 8.09.35

“Aquestes localitats tan tensionades es troben en les autonomies que històricament han presentat els preus més alts del mercat del lloguer. En aquestes zones, la demanda de pisos és massa fort perquè l'escassa oferta pugui absorbir-la. De fet, aquests municipis han sofert una contracció de l'oferta d'habitatge disponible molt significativa que ha derivat en què el parc de lloguer estigui sota mínims. Per això, es marca un rècord de preu pràcticament cada mes. És probable que la tendència a l'encariment del preu del lloguer es mantingui mentre l'oferta no augmenti considerablement com per a equilibrar el mercat”, comenta María Matos, directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa.

Redacció / Fotos: Fotocasa-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix