La Diputació de Barcelona tindrà un pressupost de 1.243,73 milions d’euros

Aquesta xifra suposa un increment del 14,38% (156,34 milions d'euros) respecte de les previsions inicials de l'any anterior

El Ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dijous, el pressupost per l’any 2024 de 1.243,78 milions d’euros. El projecte ha comptat amb el vot a favor de 49 dels 50 diputats. Aquesta xifra suposa un increment del 14,38% (156,34 milions d'euros) respecte de les previsions inicials de l'any anterior, que van ser de 1.087,43 milions d'euros.

GALhQnLXYAAELy8

La presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret, ha explicat que "iniciem un nou mandat amb la voluntat, com sempre, de ser útil als municipis; com sempre, de donar resposta a les necessitats reals de les administracions locals, que són les més properes i les que coneixen amb més intensitat els problemes i els reptes que s'han d'afrontar" a nivell local. A més d'agrair a tot l'equip polític i tècnic que ha fet possible la redacció del projecte de pressupost, Moret ha destacat el fet que "hem demostrat que, per sobre dels matisos i de les sigles, el primer de tot és la gent i els municipis."

GALtYo8XkAA2JQ7

Els comptes mantenen l'equilibri pressupostari entre ingressos i despeses i no presenten dèficit. Això es deu a la voluntat de la Diputació de mantenir la situació de solvència econòmica i financera que sempre han caracteritzat la institució, que des del 2019 compta amb un endeutament 0. Aquest projecte de pressupost permet a l’ens continuar, i fins i tot ampliar, el suport als municipis a través dels diferents instruments de cooperació local, amb la voluntat d'impulsar polítiques públiques de progrés que posin en valor les persones.

En aquest sentit, Moret ha recordat que, el de la Diputació, "és el quart pressupost més important del país, per tant crec que és molt important posar en valor aquest pressupost que creix", un projecte que s'ha dissenyat i aprovat "amb voluntat de continuar assumint i donar resposta a les demandes i necessitats dels 311 municipis de la província de Barcelona."

GALd9JCXYAAnYal

És el primer pressupost de l'actual mandat 2023-2027, fet pel qual incorpora un conjunt de compromisos pendents dels plans impulsats durant els últims quatre anys. Així ho ha recordat el vicepresident segon, Dionís Guiteras, assegurant que "és un pressupost de transició" on s'han començat a marcar unes línies que s'han de consolidar en els propers pressupostos.

És, també, la primera pedra per als propers quatre anys, en què s'elaborarà un nou pla de mandat alineat amb els ODS, una nova estratègia d'un govern ampli, plural, divers, progressista i de progrés que busca continuar amb la promoció de la cohesió social i territorial que situï les persones al centre de l'acció de la Diputació, especialment aquelles que es troben en situacions més vulnerables, així com també lligar l'acció de la Diputació amb els criteris de sostenibilitat ambiental contemplats al Pla Clima.

GALgeiCWsAAfuN

Els comptes se centren també en la lluita contra l'emergència climàtica, i en promoure nous objectius estratègics i de futur, incloent-hi el dret a la cura, als usos del temps i a una digitalització inclusiva que no deixi ningú enrere, així com tot el que tingui a veure amb la innovació en les polítiques públiques.

El projecte de pressupost per a l'any que ve referma el paper de la Diputació de Barcelona a l'hora de treballar per tal que cap municipi es quedi enrere en la millora dels serveis públics de qualitat; així com també de continuar vertebrant un sistema cada cop més robust i flexible de suport als governs locals, contribuint a enfortir l'autonomia i el dinamisme locals per deixar enrere el llast d'uns anys especialment difícils.

Aquesta aposta pel municipalisme permet, tal com ha assegurat Lluïsa Moret, "potenciar i garantir l'autonomia de les administracions locals i, per tant, dels ecosistemes locals del territori.”

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix