Els establiments hotelers del Baix van allotjar 349.963 turistes a l’estiu

La taxa d’ocupació va ser del 79% i el principal client va ser l’internacional

Segons informa l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant l’estiu de 2023 van arribar 349.963 turistes als establiments hotelers de la nostra comarca, amb una taxa d’ocupació hotelera del 79%. 

Captura de pantalla 2023 10 10 a las 9.07.20

El mes que va concentrar el nombre més elevat de turistes a l’estiu (122.170, 31% del total) va ser juliol amb una taxa d’ocupació hotelera del 84%. Aquesta dada situa la comarca per sobre de la registrada en el conjunt de l’entorn metropolità. Respecte a l’estiu del 2022, l’ocupació hotelera va créixer dos punts. En gairebé tots els mesos d’estiu, la comarca va registrar una major ocupació a la global de l’entorn de Barcelona.

El principal turista aquest estiu va ser l’internacional (55%), que va augmentar en quatre punts el pes del turista internacional respecte l’estiu passat. El mes amb una major presència de turistes estrangers (61%) fou l’agost. Catalunya, Alemanya, Madrid, França, Itàlia i Andalusia van ser les principals procedències dels clients als establiments hotelers de la comarca aquest estiu. Respecte a l’estiu passat, els clients andalusos, italians i xinesos foren els que més creixen. Els clients procedents de Catalunya, França i països escandinaus van ser els que més van baixar en presència del total de turistes de la comarca.

hotel toda hab.con cliente 2

Les vacances van ser la primera motivació d’estada (52% del total de l’ocupació). Agost fou el mes on aquesta motivació és major (61% dels clients). Els negocis van suposar el 36% dels clients de l’estiu i foren el segon motiu d’estada a la comarca. A més va millorar la valoració de l’empresariat del Baix Llobregat de la marxa del negoci i de l’ocupació aquest estiu. Aquests van valorar amb un 8 (sobre 10) l’ocupació i un 7,9 la marxa del negoci. Les millors valoracions es van registrar al juliol. D'altra banda, noranta-set euros va ser el preu mitjà dels establiments hotelers aquest estiu. Les tarifes van baixar en un 1% respecte a l’estiu passat.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra (arxiu)-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix