Sindicats i direcció de Roca acorden prejubilar 168 treballadors

Als de més de 53 anys, un 20% de la plantilla, se’ls oferirà 90% del sou i una revaloració anual de l'1,5%

Sindicats i direcció de l’empresa Roca han acordat les bases de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) plantejat per l'empresa, unes bases que passen per oferir prejubilacions voluntàries a treballadors de més de 53 anys per a 168 persones, un 20% de la plantilla. Les condicions inclouen un 90% del sou i una revaloració anual de l'1,5%. L'acord, que haurà de ser ratificat per la plantilla, estableix que si no s'arriba a la xifra pactada, es podrà obrir la porta a la sortida voluntària de menors d'aquesta edat, amb indemnitzacions de 42 dies per any treballat amb un topall de 32 mensualitats. A banda, i segons els sindicats, l'empresa s'ha compromès a mantenir l'ocupació a la planta de Gavà-Viladecans i a fer-ne un centre de referència "d'àmbit mundial.”

Roca reunio

En un comunicat, CCOO a Roca afegeix que en cas que es donessin condicions que impedissin el manteniment de l'ocupació, l'empresa mantindrà les mateixes condicions pactades a l'expedient fins al 31 de desembre del 2027. El principi d'acord s'explicarà als treballadors el dilluns vinent i el dimarts se sotmetrà a referèndum a les plantes afectades. La planta del Baix Llobregat compta amb uns 700 empleats i els afectats són personal de seccions "menors" de mampares, mobles i productes de composite. L'empresa justifica que s'ha vist "obligada" a prendre la mesura de l'ERO pel descens de les vendes dels últims anys i per les "previsions negatives" de cara als pròxims mesos.

Redacció / Fotos: CCOO

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix