Prat i Esplugues, entre els municipis amb més habitatges nous visats

Tanmateix, l’actual situació econòmica, la manca de sol lliure per construir i l'obligatorietat de reservar el 30% de la promoció per a habitatge social, són algunes de les raons que explicarien la davallada a Catalunya

Segons el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, al territori s’ha frenat la construcció d'habitatge nou, Durant els primers sis mesos de l'any 2023 s'han construït un 69% menys d'habitatges que al mateix període de l'any passat. Així, en total a Catalunya s'han visat 7.433 habitatges durant el primer semestre de l'any, que representen un 5% menys dels visats que es van fer entre el gener i el juny del 2022.

F0vsknFWwAAT8G9

inmobiliarias construccion madrid 339478957 97985748 1024x576

Del global d'habitatges visats a Catalunya només 501 corresponen a habitatges de protecció oficial. Municipis com Vilanova i la Geltrúel Prat, Sabadell o Esplugues encapçalen la llista de ciutats amb més habitatges nous visats. 

L’actual situació econòmica, la manca de sol lliure per construir i l'obligatorietat de reservar el 30% de la promoció per a habitatge social, són algunes de les raons que explicarien la davallada, segons el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, que destaca un desplaçament de la inversió fora de la capital. Així a la resta de la demarcació de Barcelona els visats d'obra nova, lluny de caure creixen un 6,5%.

Redacció / Fotos: Arxiu-Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
206

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix