Sánchez: “automoció, indústria i construcció, sectors estratègics al Baix”

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va avançar durant el desdejuni del Fòrum Empresarial del Llobregat que s’està treballant en una nova línia de Rodalies entre Castelldefels i Cornellà , així com en una nova estació a Gavà

El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar un desdejuni amb la gavanenca Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, qui va parlar sobre la mobilitat al Baix Llobregat, així com les inversions ja aprovades i en marxa al territori. L'acte va estar presidit per Santiago Ballesté, president d'AEBALL, i Francesc Belver, primera tinent d'Alcaldia de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

IMG 3662

La ministra de Transports va manifestar que el teixit empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat és clau per impulsar l'economia i generar llocs de treball. “El seu territori és divers i dinàmic, i sempre ha sabut adaptar-se a tots els desafiaments. Encara que vivim un entorn canviant, L’Hospitalet i el Baix Llobregat té la virtut de la resiliència”,  va afegir.

F0bRoOHWAAISvY

Al Baix Llobregat, segons l'opinió de la ministra, els sectors estratègics són principalment l’automoció, la indústria i la construcció. A nivell de formació,  va declarar, "cal continuar apostant per l'FP dual. L’impuls de l'FP ha generat una transferència del coneixement del món educatiu i el món empresarial que ha permès consolidar una economia basada en el talent, en el coneixement i en la creativitat.”

Futurs projectes a la comarca

Respecte a infraestructures, la ministra de Transports va destacar obres històriques que "hem estat capaces d'acabar després de molts anys paralitzades, com les variants de Vallirana, l'enllaç de Castellbisbal i després de l'estiu acabarem el túnel d'Abrera. Són obres que s'havien dilatat molt en el temps". Una altra infraestructura que començarà a veure la llum aviat serà la rotonda de Sant Boi de Llobregat. Sánchez va informar també que des del seu ministeri estan redactant projectes per adaptar l'AP7 i la connexió amb l'A2 i la B40 per ampliar la capacitat que requereix la indústria. També estan treballant en un projecte que és estratègic a la comarca, que és l'estudi de la nova línia de Rodalies entre Castelldefels i Cornellà de Llobregat, i presentaran el projecte arquitectònic de la nova estació R2 a Gavà. Aquesta estació no donarà servei sol a Gavà, sinó que també per la seva proximitat ho farà a Castelldefels. Això és una aposta més pel transport públic, pel desenvolupament industrial i per estimular que més empreses s'instal·lin al territori.

F0bRnu5XoAAD8XR

Respecte al soterrament de les vies de L’Hospitalet, Sánchez ha confirmat que estan redactant l’estudi informatiu i esperen tenir-ho durant aquest any, confirmant que han avançat en el projecte. "Per la complexitat, serà molt important no sols per a L'Hospitalet, si no per a tot el sistema de Rodalies i el sistema ferroviari. És una actuació molt important que suposa una inversió de mes de mil milions d'euros", ha declarat la ministra.

Raquel Sánchez va incidir en el sector més important a la comarca, el de l'automoció, fent referència al PERTE del vehicle elèctric. En aquest sentit, va afirmar que ha suposat una injecció molt important els fons que venen del pla de recuperació, transformació i resiliència, però també altres projectes en el desenvolupament d'energies renovables com l'Hidrogen Verd. A més, segons el seu punt de vista, a la reforma del mercat elèctric, és imprescindible assumir aquest debat abordant mesures valentes, pioneres i innovadores.

IMG 3649

Santiago Ballesté, president d'AEBALL, va agrair a Sánchez el reconeixement de la labor del teixit empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat és clau per impulsar economia i generar llocs de treball. Per part seva, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL, ha incidit en la necessitat de l'ampliació de l'aeroport del Prat per proporcionar la infraestructura necessària a les empreses i a la ciutadania. "És vital per al desenvolupament de l'activitat empresarial del territori", ha puntualitzat Fiol. 

Davant la intervenció del vicepresident d’AEMES Smart i CEO de PREMIUM i de Floox, Jordi Gazo, preocupat per ritme del desplegament de la xarxa d’infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics, la ministra va explicar que són conscients que les empreses i la indústria estan fent esforços i inversions molt rellevants en el sector del vehicle elèctric, generació d'ocupació i innovació, "pretenem ajudar amb el PERTE -VEC. El pla nacional d'energia i clima estableix uns objectius ambiciosos que l'any 2030 tinguem una flota de vehicles elèctrics. Existeix la incertesa de si la infraestructura de càrrega està del tot estesa en la xarxa viària. En l'àmbit d'edificacions això s'està cobrint perquè hi ha una normativa que regula els edificis públics i privats, els punts de recàrrega... Cal ampliar els punts de recàrrega en la resta de vies, en les carreteres, en les vies ordinàries, en les vies d'alta capacitat en les vies estatals. Són les principals reivindicacions del sector i les entenem. La nostra missió és facilitar que els vehicles privats elèctrics que circulin per les carreteres.”

Redacció / Fotos: AEBALL-Mitma-Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix