L'Àrea Metropolitana de Barcelona aprova les inversions per al 2016-19

El pressupost creix en 40 milions d'euros respecte al mandat anterior (un 17,8%) i arriba als 269,66 milions d'euros.

Aquesta setmana, l’Àrea Metropolitana de Barcelona va aprovar en el Ple del Consell Metropolità el nou Pla d'inversions metropolità (PIM), que marca l'estratègia d'inversions de l'Àrea de Territori i Espai Públic per al mandat 2016-2019. Té un pressupost total de 269,66 milions d'euros. Respecte al mandat anterior, s'ha incrementat en 40 milions d'euros, xifra que representa un increment del 17,8%.

El PIM permetrà finançar noves inversions en espais naturals, espais públics, infraestructures i equipaments dels trenta-cinc municipis de l’àrea metropolitana. La relació d'actuacions s'haurà de determinar de comú acord amb cada ajuntament i tenint en compte els criteris i orientacions que surtin del Pla d'actuació metropolità, que es troba en fase de redacció. Barcelona tindrà el seu propi pla específic, que s'aprovarà independentment, més endavant.

En total, el PIM està configurat en quatre grans programes, el darrer dels quals és una de les novetats:

  • Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE): dotat amb 100 milions d'euros, incorpora les actuacions pròpies de l'AMB. Inclou equipaments, espais públics i infraestructures.
  • Programa d'actuacions de millora urbana i social (PAMUS): dotat amb 144.656.662,08 euros, finança de manera parcial o total les obres i intervencions que lideren els ajuntaments metropolitans. També inclou actuacions municipals adreçades directament als usuaris i ciutadans i actuacions d'emergència social.
  • Projectes i assistència tècnica: dotat amb 10 milions d'euros, permet complementar el treball projectual directe de l'AMB amb labors tècniques externes.
  • Programa d'actuacions de millora del paisatge natural i urbà (PSG): dotat amb 15 milions d'euros, està adreçat a realitzar inversions en els espais oberts metropolitans, amb una forta aposta pels espais fluvials metropolitans (rius Llobregat i Besòs). A més, també contempla inversions en la recuperació de zones degradades i la integració d'infraestructures, com, per exemple, el soterrament de línies elèctriques.

 

PROGRAMES DEL PIM

Dotació

Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE)

100 milions d'euros

Programa d'actuacions de millora urbana i social (PAMUS)

144'6 milions d'euros

Projectes i assistència tècnica

10 milions d'euros

Programa d'actuacions de millora del paisatge natural i urbà (PSG)

15 milions d'euros

TOTAL

269,66 M€

 

 

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà

 

 


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix