Comissions Obreres rebutja la reestructuració de General Electric

Segons el sindicat suposa l’acomiadament de 298 treballadors d’Alstom a Catalunya, entre els quals hi ha 68 empleats de la planta hidroelèctrica de Cornellà que tancarà.

La secció d’Indústria de CCOO, segons informa l’ACN, rebutja frontalment el pla de reestructuració que planeja a nivell europeu la multinacional General Electric i que afectaria prop de 300 treballadors d’Alstom a Catalunya. Amb la compra del negoci energètic d’Alstom, General Electric preveu la supressió d’uns 6.500 llocs de treball a Europa els pròxims dos anys.

D’aquests, 298 són a Catalunya. Es tracta dels 68 empleats de la planta hidroelèctrica de Cornellà de Llobregat, que tancarà, i 230 més del centre mundial del negoci eòlic d’Alstom a Barcelona -la meitat de la plantilla-. CCOO insta la multinacional a negociar una sortida que asseguri la continuïtat del negoci de les renovables i dels llocs de treball.

CCOO denuncia que la previsió feta per General Electric per justificar aquesta reestructuració es basa en una foto fixa a 2015, que “no té en compte la situació de futur derivada dels acords de la cimera sobre el canvi climàtic celebrada a París i les seves decisions d’impulsar les energies renovables”. D’altra banda, el sindicat rebutja que es potenciï el centre de Nantes en detriment dels llocs de treball que es perdran a Barcelona. “El centre de Wind de Barcelona ha estat punter i ha liderat la innovació dins el grup. Aquest ERO suposaria no només una destrucció d’ocupació, sinó també una pèrdua de coneixement”, asseguren. Pel que fa al centre Hydro de Cornellà, CCOO alerta que es tracta d’una “deslocalització” de l’activitat a la planta de Bilbao, un fet que entenen que suposa una pèrdua d’ocupació en una comarca molt castigada industrialment en els darrers mesos.

Redacció / Foto: CCOO - Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix