Humanitzar les ciutats

Susana Muelas de Val

Estudiant de Grau d'Educació Social UOC

Les ciutats són espais per habitar. Tots els ciutadans tenim dret a gaudir d’aquests espais en igualtat de condicions, sempre que respectem unes normes lògiques d’ús.

Però en realitat, quan sortim al carrer, trobem que això de poder transitar és un dret reservat per les persones 100% normatives. És a dir, per tots aquells que poden utilitzar el seu cos completament. Si vas en cadira de rodes, o tens qualsevol altra diversitat funcional, trobes que has de buscar un itinerari sovint impossible de trobar per poder accedir a indrets de la teva ciutat.

Sabem que hi ha milers de discriminacions contra les persones diverses als transports públics i tot això, però pel que fa a les infraestructures més properes i simples de les nostres ciutats i els nostres barris, és decebedor adonar-se del poc esforç municipal que es fa per donar accessibilitat a totes les persones.

Actualment a Gavà, per exemple, trobem que hi ha obert el procés de “junts fem barri”. Aquest procés tracta de rescabalar propostes ciutadanes per millorar entorns dels barris i la ciutat en general. Moltes d’aquestes propostes es refereixen a manca d’il·luminació de certes zones, adaptació i accessibilitat de carrers.... però reflexionem una mica... De veritat necessitem reclamar com a ciutadans uns drets fonamentals que ens pertoquen i que hauria de ser la mateixa administració d’ofici qui els garantís???

Necessitem una revisió de com tractem les persones que habitem els espais, humanitzar les ciutats des de la consideració de totes les realitats possibles.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix