El Baix Llobregat va debatre sobre la connectivitat i la banda ampla

Es va donar a conèixer la situació actual del mercat de les telecomunicacions i les recomanacions que els experts poden fer en el cas del Baix Llobregat.
El Fòrum de connectivitat i banda ampla celebrat avui dimecres 2 d’abril a la seu del Consell Comarcal ha comptat amb una important afluència de públic.  El propòsit d'aquesta iniciativa ha estat donar a conèixer la situació actual del mercat de les telecomunicacions en termes generals, escoltar les recomanacions que els experts poden fer al voltant de la connectivitat i com, des del territori, poder aterrar-ho en el cas concret del Baix Llobregat.  

Tres taules
Per aquesta finalitat aquest fòrum ha comptat amb una primera taula en la qual s’ha tractat la situació de la banda ampla a la comarca, amb la participació de representants dels món sindical, patronal i administració pública, hi que ha posat el focus, sobretot en la situació de la connectivitat a banda ampla en molts polígons industrials de la comarca. Una segona taula per conèixer la realitat tecnològica i les últimes novetats en connectivitat i fibra òptica de la mà d’una gran operadora i d’una altra molt més petita que utilitza una tecnologia d’accés a la xarxa a preus reduïts. Finalment, una tercera taula de la mà dels representants de l’administració i organismes públics i participats que han presentat les polítiques de desplegament de la banda ampla que actualment s’estan implementant i quina és la realitat del sector.

A causa de les característiques demogràfiques i geogràfiques d’alta heterogeneïtat que presenta el Baix Llobregat mereix un tractament específic com a territori i aboca a una necessària estratègia comuna que el Consell Comarcal, en paraules del mateix Balsera, pot ocupar dins del territori. La planificació de la banda ampla i mòbil, i el canvi de les xarxes tradicionals fins a les noves- incloent la fibra òptica fins a la llar-, són necessàries per garantir el desenvolupament econòmic i social dels propers anys. Segons Balsera, “el Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha impulsat aquest primer Fòrum amb la voluntat d’obrir i liderar un debat entre agents econòmics i socials, administracions i empresa privada per tal de poder avançar amb el desenvolupament de les xarxes de banda ampla al nostre territori.”

L’objectiu 2020 de l’Agenda Digital per a Europa obliga a desplegar les xarxes de nova generació, molt més ràpides que les de primera generació, i a adoptar les actuacions públiques i privades necessàries per a aquest desplegament. A part d’aquestes obligacions que es centren principalment en els drets dels ciutadans a l’accés a la xarxa, es sabut, a partir de nombrosos estudis, que hi ha una correlació positiva i demostrada entre la penetració de la banda ampla a un territori i el seu creixement econòmic. 

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix