Viladecans crea el centre de fabricació digital W!LAB

Un nou espai de creació, aprenentatge i innovació social situat al Centre de Recursos per a Joves Can Xic

Aquest divendres 10 de novembres se celebrarà la inauguració del WILAB. L’acte tindrà lloc al Centre de Recursos per a Joves Can Xic, dins la 22a Setmana de la Ciència. W!LAB és el nou centre de fabricació digital adreçat al jovent de Viladecans que s’espera s’obri més endavant a tota la ciutadania.

can xic 1

La creixent tendència de fer-se un mateix productes d'ús quotidià està a punt d'entrar en una nova era al municipi. Al costat de les múltiples manualitats, la tecnologia de producció digital en 3D del Fab Lab (‘laboratori de fabricació’), batejat com a W!LAB i impulsat per l'Ajuntament, revolucionarà les oportunitats i les idees. El nou centre de Viladecans, amb una àrea de 40 metres quadrats a Can Xic, és un espai d'innovació ciutadana, incubadora d'idees i projectes per fomentar l'aprenentatge tecnològic i la fabricació digital. El W!LAB, que comptarà d’inici amb tecnologia de darrera generació –tres impressores 3D i una talladora làser–, impulsarà l'esperit innovador situant la gent com a motor de canvi.

El nou espai de creació, aprenentatge i innovació social permetrà fer prototips i donar forma a productes que abans només podia fer una fàbrica i que ara tothom tindrà al seu abast. Així, s'aplicarà a escala local la transformació que s'està vivint al món en el segle XXI amb les impressores 3D. La joventut tindrà l'oportunitat de no ser només consumidora, sinó també de crear i produir lliurement i compartir el seu coneixement, adquirint així també valors i habilitats demandades en el món laboral.

Els serveis

Entre els serveis que ofereix el laboratori de fabricació W!LAB hi ha assessoria tecnològica, impressió 3D oberta a la ciutadania, suport a projectes IOT (‘Internet de les Coses’), ajuda al "Món Maker", espai per a la creació de workshops, suport a emprenedors i cotutorització de Treballs de Recerca.

L'espai obrirà d'inici tres dies a la setmana: dimarts, dimecres i dijous, de 16.30 a 20.30 h. A més d'organitzar tallers i projectes comunitaris, s’hi podrà reservar hora per accedir de manera lliure quan s’aprengui a utilitzar les màquines existents. Als matins, els centres educatius de secundària també l'utilitzaran per treballar continguts docents.

La Setmana s’estén fins al diumenge 19 de novembre i es dedica al turisme sostenible –en concret, als productes Km 0 del Parc Agrari del Baix Llobregat–.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix