L'Audiència rebutja deixar en llibertat la 'manada' de Castelldefels

Quatre dels acusats van presentar recurs contra la resolució del 21 de desembre del jutjat d'instrucció número 5 de Gavà que els va enviar a presó provisional sense fiança

L'Audiència Provincial de Barcelona ha rebutjat en quatre resolucions deixar en llibertat la coneguda com a 'manada' de Castelldefels i estudia aquest dijous un cinquè recurs en una vista, segons informa l’ACN. En les quatre resolucions, l'Audiència avisa que hi pot haver més víctimes i que la instrucció ha començat però no ha acabat, quedant encara testimonis rellevants, com ara de persones que havien format part del grup acusat. A més, argumenta risc de fuga i de reiteració delictiva, afegint també la necessitat de protegir les víctimes. De moment hi ha tres denunciants. L'Audiència remarca que els acusats parlaven de les seves "gestes" sexuals amb un "menyspreu i cosificació de les dones a les quals es referien impropis del segle XXI".

manadafoto

Quatre dels acusats van presentar recurs contra la resolució del 21 de desembre del jutjat d'instrucció número 5 de Gavà que els va enviar a presó provisional sense fiança. L'Audiència ha rebutjat tots quatre. Un cinquè acusat ha demanat una vista que té lloc avui dijous. En la resolució recorreguda es parla de dues víctimes (deixant fora la primera denunciant): una dona que denuncia que va ser agredida sexualment per quatre dels investigats mentre anava borratxa i amb un cinquè a l'habitació que no va fer res per auxiliar-la, i una altra víctima que assegura que estava tenint relacions amb un dels acusats i dos més van entrar i la van agredir sexualment, obligant-la a fer una fel·lació.

L'Audiència rebutja en les seves resolucions les pretensions dels acusats de desacreditar les versions de les víctimes, i més quan hi ha missatges de Whatsapp que les corroboren. A més, remarca que no poden pretendre que les víctimes facin declaracions "perfectes", recordant cada detall i per ordre, "sense la mínima contradicció i sense cap afectació psicològica derivada dels fets que denuncien."

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix