Presó per a tres homes per tràfic de marihuana i falsificació documental

Pretenien transportar 233 quilograms camuflada a l'interior de sacs d'escorça d'arbre des del Prat de Llobregat, i els Mossos d’Esquadra els van sorprendre mentre carregaven la droga en un camió, emmagatzemada i amagada en uns trasters

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, dimecres 31 d'agost, a quatre homes d'entre 26 i 60 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de falsificació de document oficial.

La investigació es va iniciar a finals del mes d'agost quan els investigadors, fent tasques de prevenció de robatoris amb força, estaven realitzant un punt estàtic, davant d'un centre de jardineria del Baix Llobregat Nord, que havia patit amb anterioritat diversos robatoris i van observar tres homes en actitud vigilant i controladora. Posteriorment, els agents van contactar amb el centre de jardineria i aquests els van informar que s'havien interessat per un nombre elevat, i poc habitual, de plantes i material de jardineria. Davant la possibilitat que es pogués tractar d'un acte preparatori d'un robatori, els agents van iniciar unes vigilàncies on van poder constatar que aquestes persones, en realitat, es dedicaven al tràfic de substàncies estupefaents, concretament marihuana.

Gràcies a les gestions d'investigació, els agents van localitzar el lloc exacte on amagaven i emmagatzemaven la droga, al municipi del Prat de Llobregat, i els domicilis de les persones investigades.

FOTO 1 copia 3WqVRc0

Finalment, el 31 d'agost, els investigadors van dur a terme un dispositiu per detenir les tres persones investigades al lloc on emmagatzemaven la droga, en uns trasters, al Prat de Llobregat. En aquell moment, els agents van sorprendre els tres homes i el conductor d'un camió mentre carregaven sacs d'escorça d'arbre a l'interior del vehicle.

En el marc de l'escorcoll, els agents van localitzar la droga camuflada a l'interior de les bosses d'escorça per a la jardineria. De la inspecció al camió es van comptabilitzar 208 bosses d'escorça i a l'interior de cadascuna d'elles, camuflades, la mateixa quantitat de bosses de marihuana, envasades al buit i preparades per a la seva distribució, amb un pes total de 233 kilograms. Davant les evidències els agents van detenir els quatre homes per tràfic de drogues. Cal esmentar que un dels detinguts portava un document d'identitat fals, motiu pel qual també va ser detingut per un delicte de falsificació de document oficial.

etenció prat marihuana

Així mateix, sota la tutela del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat, es va fer entrada i perquisició judicial als domicilis dels detinguts, al municipi de Barcelona, on es va localitzar una màquina envasadora al buit, tres bàscules, bosses per envasar, mig quilogram de marihuana, dos documents amb identitats falses i gairebé 8.000 euros.

Els investigadors estimen que el valor de la substància intervinguda a Espanya és d'uns 425.000 euros al mercat negre i que aquest valor es triplicaria en altres països europeus. Els arrestats van passar a disposició judicial el dissabte 3 de setembre i el jutge instructor va decretar l'ingrés a presó dels tres principals investigats i la llibertat amb càrrecs del quart detingut.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix