Desmantellat un clan familiar dedicat al tràfic de drogues a Viladecans

Tenia muntada una estructura en quatre immobles des d’on duien a terme el tràfic de drogues que els reportava uns ingressos que es podien apropar als 2.000.000 d’euros anuals

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà, van desarticular una organització criminal, integrada per membres d’un clan familiar de Viladecans, dedicada al tràfic de drogues, com ja va avançar La Premsa del Baix fa uns dies. La investigació, que es va fer en dues fases, va comportar la detenció de deu persones com autores dels presumptes delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública, tinença il·lícita d’armes i per defraudació de fluid elèctric.

FCnk6EoWEAsbQTY

Durant la primera fase de la investigació agents de la Unitat d’Investigació de Gavà van dur a terme indagacions policials respecte de l’activitat d’un punt de venda de cocaïna en un immoble de la localitat. Segons van poder acreditar, el pis funcionava com a laboratori on s’hi feia producció, elaboració i manipulació de cocaïna. A conseqüència dels esbrinaments policials els investigadors van dur a terme el març de l’any 2021 un operatiu amb una entrada i escorcoll al domicili.

39b209c9 6d25 4007 a9f2 a0c900ce6e1a

Els mossos hi van intervenir més de 206 grams de cocaïna distribuïts en 80 dosis que, al mercat il·lícit, haurien tingut un valor de 12.000 euros, a més de set quilos de substàncies de tall, bàscules de precisió i 3.200 euros en efectiu, entre d’altres. Al domicili hi havia dues persones que regentaven el punt de venda, que van quedar detingudes i van entrar posteriorment a presó. La investigació va posar en relleu que aquestes dues persones estaven al servei d’un clan familiar establert a Viladecans. A través de la intel·ligència policial es va poder constatar que es tractava d’un punt de venda molt lucratiu, que generava grans sumes de diners per als diversos integrants del clan: prop de mig milió d’euros en un sol quadrimestre. 

Donat que va quedar acreditat que aquest punt de venda de cocaïna formava part de l’estructura que tenia establerta el clan familiar investigat, per a la segona fase de la investigació es va crear un equip conjunt d’investigació entre agents de la Unitat Territorial d’Investigació de Regió Policial Metropolitana Sud i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà.

FO 3iQxWUAE87Fy

Els policies van establir que el clan funcionava amb una estructura jeràrquica, amb un lideratge que exercia un dels seus integrats i la seva dona. Un altre dels membres actuava com a mà dreta del líder que, entre altres funcions, es feia càrrec del punt de venda desmantellat l’any 2021, i un quart era l’encarregat de gestionar un pis que actuava com a guarderia de la droga.

Dues franges horàries

El sistema que tenien establert pel que fa als locals tenia la següent estructura: el principal era el punt de venda, que estava en procés de reforma pel que fa a mesures de seguretat per evitar intrusions, tant d’eventuals grups rivals com de la policia, després de l’operació de l’any 2021. El pis funcionava fins a la mitjanit. A partir d’aquesta hora l’activitat es traslladava a un altre domicili regentat per altres integrants del clan, per continuar l’activitat en la franja de matinada. La guarderia tenia la funció d’emmagatzematge de diverses quantitats de droga i en un quart immoble hi tenien una plantació interior de marihuana.

A la vista de les evidències el 22 de març es va dur a terme el dispositiu d’explotació de la investigació amb quatre entrades i escorcoll en immobles de Viladecans. Els mossos van localitzar diversos rellotges d’alta gamma, documentació i prop de 5.000 euros en efectiu al domicili dels líders del clan; a la guarderia hi van trobar dues armes de foc curtes, una escopeta i 600 cartutxos, a més de bàscules de precisió, 600 grams de substàncies de tall i 62 embolcalls que contenien 70 grams de cocaïna; en un altre pis hi havia la plantació interior de marihuana amb 407 plantes.

97a3ec5f 8b9d 49ec bbc1 9366305e2eea

Pel que fa al punt de venda, en el moment de l’entrada no hi havia ningú. Els agents van poder comprovar com estava en fase de bunquerització, ja que s’hi estaven fent reformes amb l’objectiu de fer-lo un espai per dificultar al màxim qualsevol intent d’intrusió, amb diverses mesures de seguretat. Amb tot, s’hi van trobar 40 grams de cocaïna.

Els vuit detinguts que es van dur a terme durant la segona fase de la investigació, entre els quals els líders del clan, van passar a disposició judicial el 25 de març i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix