Presó permanent per a l’home que va deixar morir la nòvia i gravar l’agonia

En la sentència, l'Audiència de Barcelona, d'acord amb el veredicte del jurat popular, atribueix a l'acusat, Mariano Daniel Vásquez, un delicte d'assassinat amb acarnissament, tres de maltractament en l'àmbit de la violència masclista, un de maltractament habitual i un contra la intimitat de la dona, una persona especialment vulnerable per la seva malaltia

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a presó permanent revisable l'home acusat de deixar morir la seva parella diabètica i de gravar la seva agonia amb el mòbil, sense auxiliar-la malgrat el seu estat de vulnerabilitat, al juny del 2019 al seu domicili de ViladecansEn la sentència, l'Audiència de Barcelona, d'acord amb el veredicte del jurat popular, atribueix a l'acusat, Mariano Daniel Vásquez, un delicte d'assassinat amb acarnissament, tres de maltractament en l'àmbit de la violència masclista, un de maltractament habitual i un contra la intimitat de la dona, una persona especialment vulnerable per la seva malaltia.

mariano 2

Fets provats

La sentència considera provat que entre el febrer i el març del 2019 Mariano Daniel Vásquez va mantenir una relació de parella sentimental, sense convivència, amb la dona, i que amb el temps es va anar imposant a la víctima, controlant-la i menyspreant-la en públic i en privat, provocant que ella se sentís inferior, i que a més la va copejar en diverses ocasions.

La nit del 17 de juny del 2019, segons la sentència, la dona es trobava molt malament i va trucar Mariano perquè anés a casa seva a ajudar-la. Quan l'home va arribar a l'habitatge de la víctima, la va trobar molt deteriorada físicament, amb dificultat respiratòria i sense capacitat per fer res pel seu compte, si bé no li va prestar cap mena d'ajuda i va estar contemplant com s'anava deteriorant, perdia la consciència i se li anava 'apagant la vida', fins que va sofrir una hiperglucèmia que li va causar la mort.

mariano 3

Segons l'Audiència, la mort de la dona “no s'hauria produït” si l'home, en veure el seu estat, hagués demanat auxili als serveis d'emergències mèdiques. A més, remarca la sentència que l'acusat va gravar amb un telèfon mòbil la dona en la seva progressiva deterioració “per mostrar les imatges a tercers”, per intentar fer veure que la cuidava 'i així construir-se una coartada' en cas que s'investigués la seva mort.

“Sent fàcil per a l'acusat demanar assistència mèdica, el seu comportament passiu en aquest aspecte, ja que ni va demanar assistència mèdica ni auxili de cap mena, quan era evident, a la vista de l'enregistrament, que la dona moribunda no podia demanar auxili a ningú, inevitablement s'ha de concloure que Mariano volia que es produís la mort (de la víctima) o que li era indiferent”, apunta la sentència.

Respecte a l'acarnissament, assegura que és evident que en aquest cas no el determina la llarga agonia que va patir la víctima, ja que no se li pot retreure a l'acusat que la dona no morís abans, sinó que la deixés morir sense “fer res” per evitar-ho.

“L'acusat va incrementar el dolor de la víctima amb la seva conducta burlesca, que a més va gravar en vídeo, estant la dona en condicions tan deplorables que segur que no voldria que ningú la veiés”, subratlla l'Audiència.

De fet, una de les proves principals que va utilitzar el jurat per sustentar les seves conclusions van ser els vídeos que va gravar el propi acusat a casa de la víctima quan aquesta va passar hores en estat agonitzant i en constant deterioració de les seves facultats físiques i mentals.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix