Els Mossos intercepten 24 multireincidents a la xarxa del transport públic

Des del passat 15 d’octubre, agents de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità han activat un dispositiu específic destinat a localitzar i detenir persones que actuen en aquests espais

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET), adscrita a la Divisió de Transport, han activat, des de fa quinze dies, un dispositiu de patrullatge de paisà i uniformat de prevenció a la xarxa del transport públic de TRAM i Rodalies.

Des del passat 15 d’octubre, els mossos han reforçat el servei en aquests mitjans de transport després de constatar que la pandèmia de la COVID-19 i la pressió policial contra els multireincidents que actuaven a la xarxa del metro de Barcelona ha comportat un desplaçament d’algunes activitats delictives a altres mitjans de transport.

BIG 595395309103020 02

Des de l’inici de l’estat d’alarma fins a dia d’avui, els fets delictius registrats al metro han experimentat una caiguda de gairebé el 80% respecte al mateix període de l’any passat. Per tal de redissenyar noves estratègies contra els lladres que actuen a la ciutat, s’ha activat un patrullatge dirigit al Trambaix, TramBesòs i Rodalies que combina dotacions uniformades i de paisà. En el primer cas, les dotacions uniformades patrullen a les plataformes i combois per prevenir il·lícits (penals i administratius, detectar conductes incíviques i l’incompliment de les normes sanitàries contra la covid-19. Les dotacions de paisà centren la seva actuació en la detecció i actuació sobre persones multireincidents que realitzin la seva activitat delictiva en aquests mitjans de transport.

A la xarxa de tramvia a la zona sud (TRAMBaix), des de la posada en marxa d’aquest dispositiu, s’han detingut o denunciat 10 persones com a autores de presumptes delictes de furt, majoritàriament en casos detectats in fraganti. Aquestes persones utilitzen la distracció dels usuaris d’aquests transports per actuar.

eecb0b53 44f3 4404 859c c5ea399ea24e

Respecte al patrullatge combinat entre la xarxa de TRAMBesòs i la línia R1/RG1 de Rodalies-Renfe, aquesta s’activa després de registrar-se tot un seguit de conductes incíviques que podien generar certa sensació d’inseguretat entre els usuaris. Des de la posada en marxa d’aquest servei s’han detingut o denunciat fins a 14 persones, per diversos il·lícits penals.

Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix