Detenten els autors d'una extorsió a Sant Andreu de la Barca

Els autors, que s'havien gastat els diners en clubs d'oci nocturn, restaurants i bars, eren veïns de la víctima des de feia anys i coneixedors que aquesta era una persona amb discapacitat intel·lectual

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de nacionalitat espanyola, de 45 i 48 anys i veïns de Sant Andreu de la Barca, com a presumptes autors d'una extorsió.

La investigació es va iniciar a començaments del mes d'octubre, quan investigadors de la comissaria de Martorell van tenir coneixement d'una extorsió a un veí de Sant Andreu de la Barca. Els policies van comprovar que la víctima, amb una discapacitat cognitiva i client d'una entitat bancària, havia extret en diverses ocasions, des del mes de juny i des de diverses poblacions, quantitats compreses entre els 4.000 i els 5.000 euros, i que li havia fet entrega d'aquests diners a una altra persona. Els agents van esbrinar que la quantitat total de diners sostrets superava els 100.000 euros.

sab discapacitat mossos

Gràcies a les gestions d'investigació, els agents van aconseguir identificar dos dels autors de l'extorsió, dos veïns de la víctima des de feia anys i coneixedors de la seva discapacitat, que s'aprofitaven de la seva confiança per enganyar-lo i extorsionar-lo per a que fes els reintegraments a l'entitat bancària i els hi donés els diners. A més, els investigadors van aconseguir esbrinar que els autors de l'extorsió s'havien gastat els diners principalment en clubs d'oci nocturn, restaurants i bars.

El 27 de gener, els agents van detenir dues de les persones investigades com a presumptes autors d'una extorsió al mateix municipi de Sant Andreu de la Barca. Els arrestats, amb un antecedent anterior, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
189

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix