Desmantellat a Begues un grup criminal que robava motos i cotxes

S'ha detingut quatre persones, una de les quals era el responsable d'un taller que utilitzava les peces dels cotxes sostrets per reparar els vehicles, i s'han recuperat 24 motos i 33 cotxes

 

Els Mossos d'Esquadra, juntament amb agents del Grup de Recerca de Documentació de la Divisió de Trànsit, han desarticulat un grup criminal, que actuava a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, especialitzat en el robatori de cotxes i motos. L'operatiu policial, que es va desenvolupar el passat 18 de desembre, va comportar la detenció de quatre homes, la denuncia a la parella d'un d'ells, i la recuperació de 24 motocicletes i 33 vehicles, sostrets en els darrers mesos. Els quatre homes detinguts són d'entre 26 i 39 anys, dos d'ells són de nacionalitat espanyola, hondurenya, i polonesa, i estan relacionats amb els delictes de robatori o furt d'ús de vehicle, furts, receptació, pertinença a grup criminal i falsificació documental.

Captura de pantalla 2018 12 27 a las 9.11.09

La investigació es va iniciar a partir de la denúncia d'un veí del districte de Sarrià- Sant Gervasi, al qual li havien sostret la seva motocicleta. L'home es va adonar del robatori gràcies a l'avís de geolocalització  que indicava que la seva moto estava en moviment. Immediatament es va desplaçar fins el lloc on li estava indicant l'aparell però només va trobar una furgoneta en el lloc que va fugir quan el conductor va veure'l. Gràcies a la denúncia interposada als mossos, van localitzar la motocicleta abandonada.

Els agents que ja estaven investigant aquests fets van constituir un grup coordinat d'investigadors de diverses comissaries de la ciutat. També es van incorporar agents del Grup de Recerca i Documentació de la Divisió de Trànsit, formats i preparats per detectar documentació i vehicles amb aparença de legalitat, però amb falsedat documentals o peces manipulades que provenen parcial o totalment de vehicles sostrets.

Centre d’operacions

Aquesta unió de treball va conduir als agents a identificar quatre persones, integrants d'un grup criminal dedicat al robatori de vehicles establert a la localitat de Begues. El presumpte responsable, un home de 38 anys de nacionalitat espanyola i veí de Begues, amb antecedents per delictes similars com a membre de grups criminals ja desarticulats, hauria creat el grup des de feia com a mínim un any. Aquest grup el formaven la seva parella sentimental i dos homes més, de 26 anys i veí de Begues, i un altre de 38 de anys i veí de L'Hospitalet,  amb qui feia les sostraccions, el desballestament dels vehicles i la posterior distribució.

438b9580 bd39 4433 a816 806cc43a23e4

La investigació va comportar tres entrades i registres a Begues on es va constatar que la casa del principal investigat era el centre d'operacions. A l'interior s'hi van trobar multitud de documents de vehicles i una màquina encunyadora de matrícules que els permetia obtenir qualsevol matrícula amb aspecte legal. L'ús d'aquesta màquina es limita a operadors amb requisits que els investigats no complien, i que els agents analitzen per determinar la seva procedència.

També es va escorcollar una casa de mil metres quadrats on els agents van descobrir el lloc on es realitzaven els desballestaments de vehicles i les posteriors manipulacions per trasplantar peces sostretes amb part de vehicles comprats després d'un sinistre. En aquest recinte es van localitzar peces de fins a 26 vehicles sostrets.

Un cop realitzats aquests trasplantaments, les peces dels vehicles sostrets dels que encara es podia treure algun benefici eren traslladades a una nau de la mateixa localitat de Begues. Allà es va efectuar la tercera entrada i es van intervenir peces de fins a 18 vehicles sostrets.

Els  agents també van comissar tres vehicles en els escorcolls a nom dels investigats, dos vehicles de gamma alta que s'estudien per determinar-ne la seva procedència, i també una furgoneta sostreta amb unes plaques de matricula d'una altre furgoneta sinistrada. Aquesta furgoneta estava preparada amb una rampa per carregar motocicletes amb un aparell al seu interior per manipular els bombins d'aquestes i poder-les desbloquejar.

La investigació va permetre recuperar 24 motocicletes i 33 cotxes, sostrets en els darrers sis mesos. Es relaciona el grup amb 12 robatoris més de motocicletes que s'haurien investigat prèviament a la desarticulació del grup.

Captura de pantalla 2018 12 27 a las 9.09.41

El 18 de desembre de 2018, després d'aquestes entrades i registres, es va detenir els tres principals investigats per presumpta pertinença a grup criminal, robatori de vehicles, falsificació documental i receptació. També es va realitzar una quarta entrada en un taller de Vic, on es va concloure que els detinguts hi havien dut peces de vehicles sostrets per instal·lar-les en algun vehicle per ser reparat en aquell mateix taller. El seu responsable, un home polonès de 39 anys veí de Vic, va quedar detingut per receptació, el quart d'aquest grup que va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria. Els tres primers detinguts van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial dijous 20 de desembre al Jutjat de guàrdia de Gavà.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix