Detenen un germà i investiguen l'altre per 14 robatoris a Cornellà

Amb l’ajut d’un altre menor d’edat, també detingut, accedien als domicilis mitjançant escalament i robaven diners, joies i objectes de valor de fàcil venda al mercat il·legal  

Tres joves, dos de nacionalitat espanyola i un marroquí, de 18, 17 i 15 anys, i veïns d’El Vendrell, van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autors de 14 robatoris amb força a interior de domcili al Cornellà de Llobregat.

Els primers robatoris resolts amb aquestes detencions van succeir l’estiu passat i els mateixos autors van mantenir la seva activitat delictiva a raó de dos o tres robatoris amb força en domicilis durant els sis mesos següents, fins a la seva detenció a mitjans de març del 2018.

robatoris cornella 3 nois 2

Mateixa hora i zona

Aquests fets tenien denominadors comuns: tenien lloc a la franja horària de matí o a primera hora de la tarda, els lladres escalaven fins a les terrasses dels pisos i accedien als pisos forçant les portes corredisses, fent palanca amb estris com, per exemple, tornavisos grans i els pisos violentats es trobaven en una àrea propera a l’estació del ferrocarril.

De l’interior dels pisos forçats els joves robaven principalment diners, joies i objectes de valor de fàcil venda en el mercat il·legal. A més, cal esmentar que els joves produïen danys gratuïts a objectes tecnològics, com televisors i reproductors de música, que no s’enduien dels domicilis.

robatoris cornella 3 mis 4

Gràcies a informacions facilitades per la Unitat d’Investigació d’El Vendrell els mossos de Cornellà van centrar les seves indagacions sobre els joves finalment detinguts i, després d’analitzar imatges dels robatoris i recollir testimonis, van determinar la identitat dels lladres i van acreditar la seva participació en els catorze fets.

Detinguts a Cornellà

Plenament identificats, finalment van detenir dos dels investigats, el major d’edat i el menor marroquí, a Cornellà de Llobregat. El tercer, germà petit del major detingut, ja era ingressat en un centre de menors en el moment de les detencions.

Els dos arrestats van passar a disposició judicial; un a la via ordinària, on el  jutge va decretar l’ingrés a presó del germà major d’edat i el menor a la via especial, on el jutge de menors la seva llibertat vigilada en domicili familiar. En el decurs de la investigació s’han recuperat diversos objectes que ja han estat retornats als seus legítims propietaris. No es descarta la imputació de més fets en relació a robatoris que encara es troben en fase d’investigació

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix