Desarticulat un grup criminal familiar que traficava amb haixix

Estava liderat per tres germans instal·lats al Baix Llobregat i es van comissar 1.200 quilograms d’aquesta droga per un valor de 1.940.000 euros al mercat il·lícit.

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud (AIC RPMS) van desarticular el 16 de març un grup criminal dedicat al tràfic d’haixix instal·lat al Baix Llobregat.

Detenció a Sant Joan Despí

La investigació es va iniciar durant el mes de setembre de 2015 arran de la intercepció d’un carregament de 300 quilograms d’haixix en un control de trànsit efectuat per la Policia Local de Sant Joan Despí en el que es va detenir un home de 37 anys i de nacionalitat marroquina. Amb la informació recopilada, els investigadors van observar indicis de l’existència d’una infraestructura organitzada amb capacitat d’obtenció d’haixix directament des del Marroc i posterior distribució a Espanya i altres països de la Unió Europea.

El 30 de gener d’aquest any, es van detenir dos transportistes membres de l’organització, de 41 i 29 anys, de nacionalitat marroquina. Tots dos estaven en possessió d’un carregament de 160 quilograms d’haixix quan cobrien la ruta Cadis-Barcelona. Aquest fet va obrir la línia d’investigació que finalment va possibilitar la identificació dels màxims responsables de la xarxa investigada.

Local a Santa Coloma de Cervelló

El passat 16 de març, efectius de  l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud (AIC RPMS) conjuntament amb agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i de la Unitat Canina del cos de Mossos d’Esquadra van realitzar diferents diligències judicials d’entrades i perquisició a quatre immobles situats a municipis del Baix Llobregat i Barcelonès. 

En aquest dispositiu es van detenir els tres principals responsables del grup criminal amb edats compreses entre els 22 i 28 anys, i de nacionalitat marroquina. En un local de Santa Coloma de Cervelló es van comissar 750 quilograms d’haixix, 70.000 euros en efectiu, una arma curta de foc i diferents armes prohibides. En aquest lloc d’emmagatzematge es realitzava la distribució de les substàncies estupefaents, principalment, per la província de Barcelona, així com es disposaven els contactes amb distribuïdors per introduir-la a Alemanya i França.

Clan familiar

Es dóna la circumstància que els responsables són de la mateixa família, tres germans, dos d’ells ja empresonats. Un dels investigats regentava un bar a l’Hospitalet de Llobregat, lloc on s’aprofitava per facilitar els contactes entre la resta de persones que s’encarregaven de fer tota la distribució i que participaven en el transport. A més, tota la família disposava d’una gran quantitat de telèfons mòbils i canviava freqüentment les línies de telèfon amb la finalitat d’executar els delictes amb impunitat.

Jutjat de Cornellà

Les actuacions s’han executat sota la tutela del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Cornellà de Llobregat i en total han comportat sis detinguts, dels quals cinc han ingressat a presó, s’han comissat 1.200 quilograms d’haixix amb un valor aproximat de 1.940.000 euros en el mercat il·lícit, així com estris i material que servien per l’emmagatzematge i distribució de la droga.

Tot i donar el grup per desmantellat, no es descarta que es produeixin més detencions en els propers dies.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra

 

 


 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
506

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix