Desarticulat un grup criminal que furtava en superfícies alimentàries

El jutge va decretar per als lladres, com a mesura cautelar, la prohibició d’entrar a qualsevol dels supermercats afectats en tot el territori nacional.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir el propietari d’una botiga de queviures, un home indi, de 52 anys i veí de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal, furt i blanqueig de capitals. Els mossos van detenir els altres quatre membres del grup criminal per 61 delictes de furts lleus comesos en grans superfícies.

Furt a Martorell

La investigació va començar el mes de novembre arran d’una denúncia de furt en una botiga de Martorell. Els investigadors van observar que el presumpte autor dels fets acumulava nombrosos antecedents per delictes de furts. A més, hi havia coincidències entre les persones que els agents havien detingut des de l’any 2009 per fets similars, cosa que confirmava l’existència d’un grup criminal organitzat.

Els agents van determinar que el grup estava format per tres homes que s’encarregaven de perpetrar els furts i després portaven el material sostret a l’establiment de connivència. El propietari d’aquesta botiga de queviures i el seu treballador eren els dos homes encarregats de rebre els productes i vendre’ls.

Els tres homes encarregats dels furts viatjaven pel territori català i esporàdicament a Castelló per cometre els il·lícits en establiments d’alimentació de diferents cadenes. S’amagaven els productes sostrets a l’interior de la roba sobretot ampolles de licor, llaunes de conserva, dolços i drogueria.

Tot seguit, els tres individus s’adreçaven al punt de receptació, la botiga de queviures situada a l’Hospitalet de Llobregat, on les persones que el regenten adquirien la totalitat dels objectes sostrets i blanquejaven els diners al revendre els productes en el seu propi establiment.

Veïns de Sant Andreu de la Barca

El 29 de febrer els mossos van detenir els tres lladres, tots ells romanesos, de 27, 28 i 30 anys i veïns de Sant Andreu de la Barca per pertànyer a un grup criminal especialitzat en furts.

El mateix dia van anar a la botiga de queviures de l’Hospitalet de Llobregat, però estava tancada, ja que el propietari estava de vacances al seu país natal, l’Índia. Els agents van precintar policialment el local a l’espera de fer-ne una inspecció quan el propietari tornés.

A continuació, els agents van contactar amb el treballador de l’establiment comercial, un home de 48 anys, indi i veí de l’Hospitalet de Llobregat, el qual es va adreçar a la comissaria per declarar. Tot seguit, va quedar detingut per pertànyer a grup criminal.

El dimecres 9 de març els mossos van inspeccionar la botiga de queviures i van detectar que les condicions sanitàries de l’establiment i dels productes no eren les correctes. Per tant, van sol·licitar  una nova inspecció juntament amb la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat i el seu servei municipal de Seguretat Alimentària.

A més, els Mossos d’Esquadra van detectar material amb algunes restes d’alarma i una quantitat de productes de marques blanques que pertanyien a diferents cadenes de supermercats. Inclús van trobar a la venda blisters d’embotits que no haurien estat transportats ni conservats en les condicions adients, ja que es considera que haurien estat sostrets al matí i haurien quedat amagats al maleter del vehicle fins que a última hora de la tarda els descarregaven a la botiga.

També van trobar a la venda productes etiquetats en diferents llengües, però sense que cap d’aquestes fos el castellà ni el català. Tots aquests productes van quedar intervinguts.

Durant la nova inspecció de l’establiment amb la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat i Sanitat es va detectar una gran quantitat de productes caducats, que es van retirar de la venda, i l’existència de plagues de ratolins i d’insectes. La Guàrdia Urbana també va aixecar una acta administrativa atès que no tenien assegurança de responsabilitat civil.

El propietari del local va ser citat per declarar en seu policial a la tornada de la seva estada a l’Índia, on va quedar detingut el dimecres 16 de març per pertinença a grup criminal, furt, blanqueig de capitals i un  delicte contra la salut pública en la seva vessant de consum i manipulació d’aliments.

Els detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs. Cal remarcar que el jutge va decretar com a mesura cautelar per als tres lladres la prohibició d’entrar a qualsevol dels supermercats furtats en tot el territori nacional.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix