Detinguts tres membres d’una família per tràfic de drogues a Gavà

La pressió policial en altres llocs de l’àrea metropolitana va provocar l’augment de venda de substàncies estupefaents al barri de Ca N’Espinós.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà, coordinats amb la fiscalia de Gavà, van detenir dos homes i una dona, de 42, 39 i 38 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Gavà, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar el novembre de 2015 quan els investigadors van detectar que s’estava produint un increment notable en la venda al detall de cocaïna i heroïna al barri de Ca N’Espinós, a Gavà. Aquest increment s’havia produït com a conseqüència de les operacions policials contra el tràfic de drogues fetes durant els darrers mesos en altres punts de l’àrea metropolitana. Això va provocar un desplaçament de consumidors cap al punt de venda de Gavà.

Paral·lelament, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà va començar una investigació sobre els punts de venda.

Escorcoll en dos domicilis

Després d’un temps de vigilància, l’operatiu va culminar el divendres 11 de març amb l’entrada i escorcoll en dos domicilis de la família investigada. Es van intervenir substàncies estupefaents ja preparades per a la seva venda, una arma simulada i quasi 4.000 euros en bitllets fraccionats que els investigadors atribueixen a la venda de droga.

Els investigadors van acreditar com la venda de la droga es produïa sempre a l’interior dels domicilis de les persones detingudes. En la majoria de les ocasions era un membre de la família qui contactava amb els compradors a la mateixa via pública i, després d’assegurar-se que no hi havia presència policial a la zona, acompanyava els clients fins al pis.

Es dóna la circumstància que una altra dona de la família investigada va ingressar a presó el 29 de febrer en compliment d’una sentència ferma de tres anys de presó pel mateix delicte. A més, aquests domicilis ja havien estat investigats pel mateix motiu fa quatre anys.

Els tres germans detinguts, amb sis antecedents per delictes contra la salut pública, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Gavà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

A banda d’aquesta investigació, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Gavà, realitzen des de fa temps un dispositiu conjunt amb accions encaminades a la prevenció del tràfic de substàncies a la zona, mitjançant una intensificació del patrullatge i dels controls de pas al barri.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
492

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix