Acusa al seu company de la mort en accident laboral d'un treballador

El detingut, veí de Cervelló, se li imputa un presumpte delicte d'homicidi per imprudència, acusació i denúncia falsa, i a altres dues persones per encobriment en la defunció d'una persona, resident a Viladecans, que treballava en una empresa situada en el ZAL del port de Barcelona.

L'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil amb base en el port de Barcelona, com a conseqüència de la recerca realitzada en un cas de defunció per accident laboral ocorregut en una empresa situada en el recinte portuari, va detenir a una persona com a presumpta autora dels delictes d'homicidi per imprudència, acusació i denúncia falsa i va prendre declaració a altres dues persones en qualitat d'investigades per la presumpta comissió d'un delicte d'encobriment.

Presumpte accident laboral

El succés va tenir lloc el passat dia 10 de febrer a la tarda en les instal·lacions d'una empresa situada en el ZAL del Port de Barcelona, dins del terme municipal del Prat de Llobregat. La Guàrdia Civil va rebre un avís de la Policia Portuària informant que s'havia produït un accident laboral a l'interior d'una empresa a conseqüència del que hauria mort una persona de 42 anys d'edat i veí de Viladecans, conductor d'un camió que s'estava carregant en aquell moment bobines de paper. En primera instància tot indicava que el mort havia estat atropellat per un dels operaris dels carretons elevadors que estava carregant el camió que es trobava en el moll de càrrega de l'empresa i que l'atropellament es podria haver produït en maniobrar marxa enrere el ‘toro’ quan sortia de la caixa del camió després de dipositar una de les bobines.

Imatges esborrades

Els agents encarregats de la recerca, malgrat les declaracions dels testimonis i a fi de determinar amb exactitud com s'havia produït l'accident, van sol·licitar del responsable informàtic de l'empresa el rescat de les imatges del circuit tancat de televisió, assenyalant aquesta persona que la càmera que hauria de gravar el lloc on es va produir l'accident no estava activa i, per tant, que no existia cap enregistrament.

Els investigadors, prèvia autorització judicial, van procedir a realitzar una revisió del sistema informàtic que recull totes les imatges captades pel circuit tancat de televisió situades en el lloc on es va produir l'accident, constatant que s'hauria realitzat alterat el disc dur, procedint a la seva intervenció per a la seva remissió al Servei de Criminalística de la Direcció general de la Guàrdia Civil, amb l'objectiu de la seva anàlisi i possible extracció i recuperació de les imatges que pogués contenir. Davant aquesta nova evidència, els agents van procedir a prendre declaració al responsable informàtic de l'empresa en qualitat d'investigat, com a presumpte autor d'un delicte d'encobriment.

Posteriorment, el propi informàtic va comparèixer voluntàriament davant els investigadors de l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil, informant i manifestant en una nova declaració que el circuit tancat de televisió funciona correctament i que havia estat ell mateix qui havia esborrat les imatges contingudes en el disc dur per ordre d'un dels caps i socis de l'empresa, qui li haurien indicat que, en el cas que preguntessin per l'enregistrament, indiqués que les càmeres no estaven operatives. El responsable informàtic va lliurar als agents una còpia de les imatges captades pel CCTV on es recollia la seqüència completa de l'accident.

Acusació falsa

Després del seu visionat es va determinar clarament que el presumpte autor de l'atropellament no era l'operari del carretó elevador i que el mateix creia haver-ho estat per inducció d'un altre company, sinó aquest últim, conductor d'una altra dels carretons i que estava també treballant en la càrrega del camió i el que a la seva declaració davant la Guàrdia Civil havia imputat l'autoria de l'atropellament al seu company. La Guàrdia Civil va procedir a la detenció d'aquesta persona, de 43 anys d'edat, de nacionalitat cubana i veí de Cervelló, a qui se li imputa la presumpta comissió dels delictes d'homicidi per imprudència, acusació i denúncia falsa.

Aquest operari, segons es desprèn del visionat de les imatges, es dirigia al moll amb el seu carretó transportant una de les bobines de paper que estaven carregant en el camió i que, aparentment, donada la seva col·locació li impedia tota visió frontal en la conducció. La víctima es trobava realitzant labors pròpies del seu treball al costat d'una altra gran bobina de paper, propera al camió, d'esquena feia el carretó que es dirigia directament cap a ell, quedant atrapat entre ambdues bobines fins que el conductor, al veure l'ocorregut, va fer marxa enrere per alliberar-ho. El camioner, fruit de l'impacte, va caure al terra just al moment en què descendia marxa enrere el camió -després d'haver dipositat una de les bobines- copejant a la víctima, que ja estava en el sòl i en la seva trajectòria.

Posteriorment, en noves diligències ampliatòries, la Guàrdia Civil va procedir a la presa de declaració, en qualitat d'investigat, com a presumpte autor d'un delicte d'encobriment al cap i soci de l'empresa, qui presumptament hauria estat qui va ordenar l'esborrat de les imatges, negant en la seva manifestació davant els investigadors haver donat tal instrucció.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
476

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix