Cau un grup criminal que introduïa vehicles d'alta gamma des de l’est

Els arrestats entraven, legalitzaven i venien els vehicles sostrets prèviament  tant a particulars com a concessionaris que posteriorment els revenien a terceres persones que els compraven de bona fe.

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Tràfic il·lícit de Vehicles (UCTIV) van detenir tres homes, d'edats compreses entre els 22 i els 36 anys, dos de nacionalitat ucraïnesa i un espanyol, com a presumptes autors dels delictes d'organització criminal, receptació, estafa i falsedat documental.

La investigació es va iniciar després que agents del Grup de Recerca de Documentació (GRD) de la Divisió de Trànsit van localitzar i recuperar un vehicle tot terreny d'alta gamma matriculat a l'Estat espanyol com a vehicle d'importació i al qual li constava un requeriment de sostracció procedent d'Ucraïna.

Des de Rüssia i Ucraïna

En el decurs de la investigació els agents van constatar l'activitat d'una estructura criminal que de forma organitzada es dedicava a introduir al mercat espanyol vehicles sostrets a Ucraïna i Rússia. Per fer-ho van crear una empresa que utilitzaven per blanquejar-ne la procedència i introduir-los com a vehicles de segona mà procedents d'importació.

Els vehicles entraven a l'Estat amb documentació falsa alemanya i amb un contracte de compra-venda simulat entre un fals titular alemany del vehicle i un dels investigats. Els investigadors han acreditat la introducció d'un total de  10 vehicles tot terreny d'alta gamma de diversos models de la mateixa marca amb uns preus de mercat que oscil·laven entre els  50.000 i els 90.000 euros.

Els investigats entraven, legalitzaven i venien els vehicles sostrets prèviament  tant a particulars com a concessionaris que posteriorment en realitzaven la venda al públic. En qualsevol dels casos els perjudicats sempre eren terceres persones de bona fe.

Tots els vehicles recuperats portaven documentació alemanya falsa i a alguns els havien manipulat també el número de bastidor. La falsificació d'aquests documents tenia com a finalitat realitzar un seguit de tràmits administratius (tràmits d'ITV per a l'obtenció de la fitxa tècnica, per a la matriculació per adquirir la placa de matrícula espanyola, etc..) imprescindibles per blanquejar els vehicles i vendre'ls posteriorment al mercat legal de l'automòbil.

La situació dels vehicles, un cop ja s'havien realitzat els tràmits d'ITV i matriculació, va quedar de la següent manera:  els mossos van poder intervenir dos dels deu vehicles, que estaven en mans dels membres del grup, set ja els havien comercialitzat a través d'un establiment de venda d'automòbils i un l'havien venut directament per internet a un particular de Girona.

Escorcoll a Castelldefels

En la fase d'explotació de l'operatiu policial del dia 20 de gener els mossos van realitzar entrades i escorcolls a les localitats de Deltebre i Castelldefels i van detenir tres dels investigats. Hores d'ara queda pendent la detenció del quart integrant del grup, actualment a Ucraïna. Després de declarar davant del jutge, han quedat en llibertat a l'espera que se'ls torni a citar.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
482

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix