Detinguts cinc homes per sostreure cablejat de coure de l'AVE

Els Mossos d’Esquadra recuperen 670 quilos de cablejat de coure sostrets a Tarragona, propietat de la concessionària ferroviària ADIF.

Cinc homes, de nacionalitat romanesa, d’edats compreses entre els 19 i els 36 anys i tots ells veïns de l’Hospitalet de Llobregat, van ser detinguts a Sant Boi de Llobregat pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força. 

Els fets van tenir lloc quan una patrulla de la unitat d’investigació va observar un vehicle que ja li era conegut per haver estat implicat anteriorment en robatoris de coure i més concretament a la línia ferroviària. Ara fa dos mesos, el novembre de 2015 ja van interceptar el mateix vehicle també amb coure sostret i es va detenir als seus ocupants. En aquesta ocasió, a l’interior del vehicle hi viatjaven cinc persones i es dirigia a una deixalleria de Sant Boi de Llobregat, amb la intenció de vendre el material sostret.

En el moment que les patrulles dels mossos van aturar-lo, dos dels cinc ocupants van saltar del vehicle i van intentar fugir corrents del lloc, però van ser interceptats pels mossos i tots cinc homes van ser detinguts per un delicte de robatori amb força, després de comprovar que a l’interior del vehicle hi havia un total de 670 quilograms de coure presumptament sostret.

Tot seguit, els investigadors van indagar sobre la procedència del coure comissat i es va poder determinar que procedia d’un robatori, realitzat aquella mateixa nit, a la línia d’alta velocitat a la zona del Vendrell i més concretament a la població de Santa Oliva (Tarragona).

Aquest robatori va provocar uns danys valorats en més de 12.000 euros, ja que van quedar malmeses les tanques d’accés i els elements de seguretat de la línia. Els cinc detinguts, amb 20 antecedents, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
469

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix