Nova intervenció de khat a l’Aeroport de Barcelona-El Prat

La Guàrdia Civil van detenir tres persones, dos homes i una dona, amb gairebé 100 quilos d’aquesta droga.

Efectius del Servei Fiscal de la Guàrdi Civil de l'Aeroport Barcelona-El Prat, en col·laboració amb personal de la Duana, van intervenir 94’899 quilos de khat i van detenir a tres persones, dos homes i una dona, per la presumpta comissió d'un delicte contra la salut pública. Un dels homes detinguts -de nacionalitat britànica i 25 anys d'edat- transportava 29’6 quilos d'aquesta droga camuflada com a farcit de 13 fonguis de coixins decoratius. En els equipatges facturats de les altres dues persones detingudes es repartia la resta de la droga intervinguda per la Guàrdia Civil. La dona, de nacionalitat polonesa i 30 anys d'edat, va ser interceptada amb 32’432 quilograms i l'altre home, també britànic i de 30 anys d'edat, amb 32’867 quilograms. Els tres viatgers havien arribat a Barcelona en un vol procedent d'Addis Abeba (Etiòpia), amb escala a Doha (Catar).

Segons la Guàrdia Civil, aquest d'any s'ha intervingut 493’665 quilograms de khat i ha detingut a tretze persones en l'aeroport barceloní. El pes mitjà de droga que transportava cadascun d'ells en la seva maleta oscil·lava entre els 25 i els 35 quilograms; normalment a l'interior de borses en els equipatges facturats dels detinguts o, com en aquest últim cas oculta a l'interior de coixins decoratius.

El khat, el cultiu del qual es troba focalitzat de manera comuna a la zona sud-oest de la Península Aràbiga i a Àfrica Oriental, conté dos psicotròpics actius derivats de la feniletilamina: la catinona i la catina, ambdues sotmeses a control internacional i incloses en la Convenció de 1971 de Nacions Unides.

Els detinguts i la droga intervinguda van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat.

Redacción / Foto: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
455

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix