S'enfonsa el sostre d'un habitatge de Gavà

Els veïns que hi vivien van ser desallotjats abans que succeís.

A quarts de deu del passat dissabte es va enfonsar el sostre d'un habitatge de Gavà, ubicat al carrer del riu Ebre, núm. 9, al barri de can Tries. L'edifici, de planta baixa més pis, allotjava set persones: un matrimoni amb una filla a la planta baixa, i un matrimoni amb dos fills al pis superior.

Els veïns del primer pis van alertar la Policia Municipal que el sostre de l'habitatge presentava esquerdes i un enfonsament parcial. Davant de l'estat de l'immoble, els agents van procedir a desallotjar-lo. Al lloc dels fets es van desplaçar tres dotacions de Bombers i es van establir un perímetre de seguretat per facilitar les tasques de supervisió de l'immoble i evitar danys personals.

Atrapats dos bombers

Poc després que els Bombers de la Generalitat accedissin a l'edifici per inspeccionar-lo es va sentir un fort soroll provocat per l'enfonsament del sostre, que van deixar atrapats dos efectius però no van patir ferides i van poder ser rescatats per les finestres de la façana posterior.

Fins a l'immoble sinistrat es va desplaçar la tinenta d'alcalde de Ciutat i Territori, Rosa Maria Fernández; l'inspector en cap de la Policia Municipal, el director de Serveis d'Urbanisme i els arquitectes municipals. Després de la valoració de Bombers i tècnics municipals van determinar precintar l'edifici i establir un perímetre de seguretat al seu voltant davant d'un possible risc d'enfonsament i/o despreniment. La primera inspecció dels tècnics apunta que l'esfondrament del sostre va ser provocat pel mal estat de les bigues del mateix i que els habitatges adjacents no van patir cap afectació. En els dies vinents continuarà la investigació per conèixer la causa del sinistre i valorar si cal enderrocar l'immoble.

L'edifici l'habiten dues famílies, una a la planta baixa i l'altra a la planta primera afectada. En el moment dels fets, a la planta baixa només hi havia un veí que ha passat la nit a casa d'un familiar. La família del primer pis, formada per un matrimoni i dos fills, va ser traslladada des de Serveis Socials a un hotel de Castelldefels.

Redacció / Foto: Bombers de la Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
451

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix