Presó per a dos homes per robar a cases del Baix Llobregat Nord

Els lladres van ser detinguts quan fugien en ser sorpresos al jardí d’un domicili d’Abrera.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell van detenir dos homes de 36 i 40 anys, de nacionalitat albanesa i amb veïnatge desconegut, com a presumptes autors de tres robatoris amb força a domicilis de Sant Esteve Sesrovires, Abrera i Castellví de Rosanes. A un d’ells, a més, se li imputa un delicte de conducció temerària.

Els fets van tenir lloc sobre les 22.00 hores quan un veí d’Abrera va trucar a la policia perquè els seus gossos l’havien alertat de la intrusió d’uns homes en el seu jardí. Els lladres, en veure’s sorpresos pel veí, van fugir de la casa en un turisme i poc després van ser localitzats per les patrulles dels Mossos que acudien a la trucada telefònica. Davant la presència policial, el conductor del vehicle va iniciar una fugida temerària circulant a gran velocitat, sense respectar cap tipus de senyalització viària ni els requeriments acústics i lluminosos que li feien les dotacions policials perquè s’aturés. Finalment el cotxe es va parar en una zona industrial vist que no podia continuar la marxa i els ocupants del vehicle van abandonar-lo i van intentar fugir a peu. Els agents van detenir dos dels tres ocupants del vehicle. El conductor del turisme, que va ser detingut, no tenia cap permís de conduir en vigor a Espanya.

Gràcies a la col·laboració del departament de seguretat de l’empresa més important del sector de l’automòbil del polígon es va poder localitzar i detenir un dels tres homes fugits, així com també van facilitar la recuperació d’estris utilitzats per cometre robatoris que els ocupants del vehicle havien llençat durant la fugida. L’escorcoll policial fet als detinguts va permetre comissar joies i diners que portaven en el moment de la seva detenció així com eines i objectes emprats en els robatoris amb força a domicilis. Els Mossos van determinar que les joies i diners comissats procedien del robatori realitzat la tarda del mateix dia 21 de setembre a una altra casa de la mateixa urbanització, però en aquest cas a Sant Esteve Sesrovires.  A més, els investigadors van provar la seva autoria en un altre robatori de les mateixes característiques a una casa de Castellví de Rosanes realitzat la nit del dijous 17 de setembre.

Modus operandi

Els lladres utilitzaven sempre el mateix modus operandi: escollien cases unifamiliars, preferiblement sense els seus propietaris, hi accedien cap a la mitja tarda o vespre, hi entraven mitjançant el forçament de les finestres ubicades a les plantes inferiors i hi sostreien joies i diners.

La investigació continua oberta i els investigadors estan a l’espera de localitzar i detenir un altre home que actuava juntament amb els detinguts per cometre els fets delictius. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó.

 

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix