Desarticulat un grup criminal que robava en domicilis

Entraven als pisos, entre els quals a Sant Just Desvern, trencant el pany de la porta mitjançant unes alicates de pressió, un mètode conegut com a bec de lloro.

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Central van detenir un home, de 35 anys, i una dona, de 37, com a presumptes autors de disset robatoris amb força a domicili i pertinença a grup criminal. Els detinguts són de nacionalitat colombiana i veïns de Barcelona.

A finals de maig, es va produir un robatori amb força a domicili en grau de temptativa, a Sant Vicenç de Castellet, al Bages. Els Mossos van detenir dues persones d’origen colombià com a suposades autores dels fets, però després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat.

Tot seguit, la Unitat Territorial d’Investigació de la Regió Policial Central va iniciar una investigació per esbrinar si aquest fet havia estat puntual o, en canvi, les dues persones formaven part d’un grup especialitzat en robar a domicilis. Durant les indagacions, els agents van identificar a una tercera persona. Així mateix, van determinar que els autors dels fets es desplaçaven, com a mínim, dues vegades a la setmana, des de Barcelona a diverses poblacions de Catalunya.

En el primer viatge, dos d’ells escollien els objectius i, en el segon desplaçament, els tres cometien els robatoris: la dona feia tasques de vigilància i els dos homes entraven a diversos domicilis del mateix edifici en què no hi havia ningú a l’interior. El grup criminal accedia als pisos trencant el pany de la porta mitjançant unes alicates de pressió, un mètode conegut com a bec de lloro.

Disset il·lícits

Els Mossos d’Esquadra van acreditar disset il·lícits: tres a Reus i Sant Just Desvern, dos a Tàrrega, Vilafranca del Penedès i Manresa i un a Barcelona, Terrassa, Sabadell, Cervera i Sitges. Amb aquesta informació, els investigadors van detenir dos dels tres sospitosos i van escorcollar els seus domicilis on van localitzar 60 rellotges, 10 ordinadors, 2 tauletes tàctils, 18 bosses de mà, 9 ulleres de sol de marca i 8.700 euros en metàl·lic. A més, els agents van trobar les eines que utilitzaven per cometre els robatoris amagades al motor del vehicle que empraven per desplaçar-se.

Els investigadors segueixen amb l’estudi dels objectes recuperats, la qual cosa està permetent la identificació de nous robatoris. Cinc víctimes d’aquests il·lícits ja han passat per dependències policials on se’ls ha retornat part del material sostret dels seus domicilis.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar presó per als dos. La investigació continua oberta amb la finalitat de detenir el tercer membre del grup.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra




 



 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix