Les ‘Guinguetes Responsables’ s’instal·len a la platja de Castelldefels

L’Associació d’Adjudicataris de Serveis de Platja de Castelldefels (AASPC) donen un nou pas per promoure una platja sostenible amb una qualificació que atorga la Fundación Biodiversidad la qual compta amb la col·laboració i el suport del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medioambiente.

Les guinguetes de Castelldefels s’estan convertint en les més actives del litoral mediterrani, especialment pel que fa referència a la consecució i promoció dels estàndards de qualitat mediambiental. L’últim pas que han realitzat és inscriure’s com a “Guinguetes Responsables” en la Fundación Biodiversidad, fet que comporta una sèrie d’acords i obligacions que les guinguetes volen complir amb la finalitat de defensar la sostenibilitat de la platja. Segons comenta en Raúl Vidal, president de l’AASPC, “des de les guinguetes tenim molt clar que hem d’assolir el màxim de protocols de protecció del nostre entorn, perquè la platja de Castelldefels és un privilegi en tots els sentits i hem de preservar-la tant com puguem.”

Per esdevenir “Guinguetes Responsables”, els establiments s’han compromès a desenvolupar la seva activitat econòmica de manera compatible amb la protecció del litoral i de l’entorn en el qual s’integren. Això implica obligar-se a netejar l’espai de platja que ocupen, tenir contenidors pel reciclatge selectiu de residus, fomentar la comercialització de productes amb criteris ecològics, minimitzar l’ús d’aigua i energia o promoure la contractació de treballadors locals o amb risc d’exclusió social, entre altres exigències.

Vidal destaca que “ser una ‘Guingueta Responsable’ és un nou compromís que la l’AASPC adquireix amb Castelldefels, la seva gent i el seu entorn mediambiental”. I afegeix que “a l’AASPC ja tenim un codi de bones pràctiques propi i lluitem per promoure iniciatives encaminades a convertir la platja de Castelldefels en un referent d’espai costaner sostenible en un futur immediat, la qual cosa implica apostar també pel model de ‘platja intel·ligent’ o ‘smart beach’”.

Torna la Bandera Blava

Respecte al retorn de la distinció de Bandera Blava a la platja de Castelldefels, Raúl Vidal ho valora com “una gran notícia, ja que és un premi a la feina conjunta entre els empresaris, l’administració local i els ciutadans en general. Des de l’AASPC desitgem que la platja de Castelldefels, i el conjunt del poble, esdevingui un lloc de turisme de qualitat, perquè tenim totes les virtuts per aconseguir-ho, i la Bandera Blava és un dels distintius que garanteix aquesta excel·lència”. L’associació de guinguetes també vol destacar la tasca de l’alcalde, Manuel Reyes, en l’impuls de l’economia local, bona part de la qual està centralitzada a la platja. I com a exemple mencionen, entre altres polítiques, la gran empenta que significarà pels ciutadans de Castelldefels la III Fase del Passeig Marítim, que s’està construint actualment, fet que ha impedit que la Bandera Blava s’hagi instaurat a la totalitat de la platja.

Redacció / Foto: AASPC

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
537

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix