L’Ajuntament de Molins presenta un sistema d’indicadors de la gestió municipal

És una nova eina de treball interna dissenyada amb recursos propis que vol objectivar el grau de compliment dels objectius de la corporació municipal.

L’Ajuntament de Molins de Rei va presentar aquesta setmana un sistema d’indicadors de la gestió municipal. L’eina, que es va començar a implantar el 2012, ha de servir al consistori municipal per introduir millorar l’eficiència, reforçar el control sobre la gestió municipal, facilitar la presa de decisions, incrementar la motivació del personal, així com retre comptes amb la ciutadania.

Participen 70 persones

El Quadre de Comandament és una nova eina de treball interna dissenyada amb recursos propis i que, mitjançant un sistema d’indicadors, vol objectivar el grau de compliment dels objectius de la corporació. Més de setanta persones, incloent-hi polítics, tècnics i càrrecs directius, han participat en la definició i seguiment dels objectius que es revisen amb caràcter trimestral. Els resultats assolits es visualitzen mitjançant colors i els 67 que tenen més incidència sobre la ciutadania estan publicats a la pàgina web municipal, en la que també es convida a la població a fer les seves aportacions i comentaris.

A més, la Diputació de Barcelona ha fet una auditoria de la mateixa eina amb l’objectiu de detectar oportunitats de millora i de valorar la possibilitat d’estendre-la a altres municipis.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va explicar durant l'acte de presentació que “aquesta és una eina de modernització de l’administració amb un objectiu ben nítid: fer que l’Ajuntament funcioni millor i presti un millor serveis a la ciutadania”. A més, Casals va assegurar que el projecte “entronca perfectament amb els objectius d’aquest govern de rigor, transparència i avaluació constant permanent”. D'altra banda, el primer tinent d’alcalde de la vila, Xavi Paz, va explicar que “el Quadre de Comandament demostra que quan al començament del mandat parlàvem del bon govern no era retòrica buida, sinó la creació d’un sistema de treball amb indicadors fiables i transparents” i ha afegit que “aquest és el resultat del nostre examen amb la ciutadania de Molins de Rei.”

El primer balanç del Quadre de Comandament a data 20 de febrer de 2015 apunta un nivell de compliment del 76’97% dels objectius.  

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix