Més de 81.000 estrangers van residir en el Baix Llobregat l’any 2014

En el darrer any, el descens ha estat del 9,2% per als fluxos de la migració exterior i de l’evolució del creixement vegetatiu d’aquest col·lectiu.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la població estrangera resident a Catalunya és d’1.089.214 persones a 1 de gener del 2014, xifra que representa el 14,5% de la població catalana, percentatge superior al d’Espanya (10,7%). Actualment a la comarca hi ha un total de 81.139 persones que resideixen en algun dels trenta municipis baixllobregatins, dels quals 42.095 són homes i 39.044 són dones.

Disminució

Si ho comparem amb l’1 de gener de 2013, a Catalunya el nombre d’estrangers s’ha reduït un 6%. Una disminució que ha afectat totes les comarques entre les quals es troba la del Baix Llobregat. D’un any a l’altre, la reducció ha estat d’un 9,2% (s’ha passat de tenir 89.353 persones l’any 2013 als actuals 81.139). Un percentatge molt inferior a d’altres comarques com l’Alta Ribagorça (-29%), la Val d’Aran (-15,4%) i la Cerdanya (-14,5%). Cal destacar que les variacions de població estrangera estan afectades no només per la intensitat dels fluxos d’entrada i sortida de la migració exterior, sinó també per l’evolució del creixement vegetatiu d’aquests col·lectius i pel procés de naturalització.  

Procedència

El nombre d'habitants estrangers segons el continent de procedència s’ha vist modificat en aquest darrer any. La població estrangera és heterogènia quant a procedències, que estan representades per 162 nacionalitats, tot i que la d’origen europeu segueix sent la més nombrosa, mentre que la procedent d’Àfrica passa a ocupar el segon lloc, seguida pels residents d’origen americà. Més allunyada d’aquests col·lectius hi ha la població asiàtica. D’altra banda, els dos col·lectius -per països- més nombrosos són els procedents del Marroc, en primer lloc, mentre que l’originària de Romania i Xina ocupen la segona i tercera posició respectivament.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix