Presentat el Pla de Mobilitat Urbana de Gavà a entitats i ciutadania

La Policia Municipal posa en marxa l’aplicació mòbil de seguretat interterritorial, pionera a Europa.

Aquesta setmana s’ha donat a conèixer avui a les entitats de la ciutat i la ciutadania els principals continguts del Pla de Mobilitat Urbana. Amb aquesta presentació s’obre formalment el procés participatiu que tindrà una durada aproximada d’un mes. És previst que a mitjans de març es convoqui una nova sessió de retorn, a partir de la qual es tancaria el document definitiu. La intenció és, un cop processades les esmenes i redactat el document final, passar-ho a aprovació formal en el Ple del pròxim mes d’abril.

El Pla de Mobilitat és un document que planteja tot un seguit d’idees i actuacions per abordar les millores tenint en compte els diferents mitjans de transport i mobilitat. Els objectius són 10: millorar la seguretat viària, afavorir les condicions per a la mobilitat a peu, augmentar l’ús de la bicicleta, promoure un transport col·lectiu de qualitat i competitiu, garantir una distribució de mercaderia àgil i ordenada, fomentar l’ús racional del cotxe, optimitzar l’oferta d’aparcament, controlar i disminuir els nivells de contaminació, sensibilitzar la ciutadania sobre els valors de la mobilitat sostenible i segura i garantir la coordinació entre els municipis de l’entorn. Objectius tots ells encaminats a millorar la qualitat de vida dels gavanencs i gavanenques.

Una app de seguretat

La primera aplicació mòbil de seguretat interterritorial a Europa, per a diferents municipis d’un mateix entorn urbà, ja està operativa a Gavà. La Policia Municipal s’afegeix a aquesta iniciativa en què hi participen set ajuntaments de la comarca (Gavà, Cornellà, El Prat, Esplugues, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern) i l’Hospitalet. L’aplicació mòbil, que s’inscriu en el Programa europeu de cooperació interterritorial de policies locals, pretén ser una eina d’interrelació i comunicació de caràcter immediat entre la persona usuària i la policia local de cadascun dels municipis.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix