L'hospital de Viladecans tindrà més capacitat de resolució per la seva ampliació

El centre comptarà amb 152 llits i un mínim del 20% de les habitacions seran individuals i l’àrea quirúrgica disposarà de set quiròfans i una àrea de cirurgia menor ambulatòria.

Es va presentar a diverses entitats veïnals el pla funcional d’ampliació de l’hospital de Viladecans a càrrec del director dels sectors sanitaris Baix Llobregat Centre-Litoral i L'Hospitalet de Llobregat del Servei Català de la Salut, Daniel Fernández, i del director de l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, Jordi Monedero.

Amb aquesta ampliació l’hospital de Viladecans millorarà la capacitat de resolució, mantenint la cartera de serveis actual; i cobrirà com a hospital bàsic de referència les necessitats assistencials de més de 180.000 veïns de cinc poblacions del Baix Llobregat: Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat.

Les millores

L’ampliació comporta un increment del 90% de la superfície construïda, que passarà de 13.500 a 25.700 m2. L’increment de superfície possibilitarà que s’augmenti el nombre de llits d’hospitalització fins a 152 llits, el que permetrà aconseguir que un mínim del 20% de les habitacions siguin individuals i la resta siguin habitacions dobles. Aquesta actuació comportarà una millora notable en l’estructura actual de l’hospital que encara compta amb un nombre significatiu d’habitacions amb quatre llits.

Altres millores destacades es concentren a l’àrea quirúrgica: actualment l’hospital de Viladecans compta amb cinc quiròfans separats en dos blocs i passarà a tenir un sol bloc de 7 quiròfans un dels quals es destinarà a urgències. A més, pròximament a l’àrea quirúrgica s’hi ubicarà una àrea de cirurgia menor ambulatòria.

L’àrea d’urgències passarà de 24 boxes a 38 boxes, amb 6 boxes addicionals per a l’atenció al pacient greu. L’espai de consultes externes s’incrementarà en un 54%, passant de 43 consultes o gabinets d’exploració actuals a 66 espais.

A més en el marc del Pla de Salut de Catalunya, es recullen els efectes dels canvis en el model assistencial com ara les alternatives a l’hospitalització convencional, potenciant l’hospitalització domiciliària i l’hospital de dia que passarà de tenir 8 places a 21 i addicionalment comptarà amb 4 places per a pacients oncològics d’acord amb el model d’atenció oncològica de l’Institut Català d’Oncologia (ICO).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
531

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix