Es rebutja en un Ple Extraordinari el pla sobre el nou tanatori d’Esplugues

Finalment no es construirà aquest equipament a la plaça de la Constitució al costat d’una residència de gent gran.

A proposta de tots els grups de l’oposició —ERC, CiU, IC-V, PP i regidor no adscrit—, es va rebutjar l’actual dictamen sobre el nou tanatori a Esplugues de Llobregat, que plantejava la construcció d’aquest equipament a la plaça de la Constitució d’Esplugues, al costat d’una residència de gent gran.

A causa del malestar entre els veïns de la zona, i com que l’Ajuntament havia cedit la competència sobre aquest afer a la Generalitat de Catalunya, tota l’oposició va demanar al PSC que dialogués amb les entitats i amb l’empresa funerària Altima perquè sigui el consistori municipal qui decideixi si el municipi vol un tanatori en aquest emplaçament. D’aquesta manera, el grup socialista, que s’hi va abstenir, va quedar en minoria, i el tanatori va ser rebutjat.

Altres propostes aprovades

D’altra banda, durant el Ple Ordinari de gener, celebrat tot seguit, es va aprovar per unanimitat la proposició ciutadana presentada pel Consell Escolar de l’escola Isidre Martí, amb la intenció del Ple de vetllar per l’escola pública i evitar que es tanquin les línies de preescolar de manera discriminada sempre en aquesta escola o el Folch i Torres.

D’altra banda, ERC va votar a favor del traspàs de la titularitat de la C-245 (l’avinguda dels Països Catalans) de la Generalitat a l’Ajuntament d’Esplugues, un canvi que permetrà l’arranjament d’aquesta via, especialment les voreres de la part alta, molt malmeses.

Preguntes d’ERC

En el torn de precs i preguntes, Jordi Figueras (ERC) va demanar sobre la destinació d’uns ingressos efectuats fa 20 anys per una empresa mobiliària, va traslladar al Ple la queixa d’un ciutadà sobre les barreres arquitectòniques a les voreres del barri del Gall —especialment pals de llum i telèfon, que impedeixen la mobilitat de gent gran, carretons de nens petits, etc.— i, especialment, va preguntar sobre les mesures de control i seguretat en els expedients municipals, atès que alguna persona ha fet desaparèixer un document oficial de l’expedient del wok de Laureà Miró amb Països Catalans. El propietari d’aquest wok es va suïcidar l’abril del 2011, quatre mesos després que l’Ajuntament d’Esplugues clausurés el local.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
529

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix