L'Ésser del Mil·lenni de Gavà dóna la benvinguda el 2015

La Fura dels Baus va realitzar, per segon any consecutiu, la celebració davant les fonts de Montjuïc a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona.

L'Ésser del Mil·lenni va donar la benvinguda al nou any 2015 a l'Avinguda Maria Cristina i la font de Montjuïc de Barcelona. Al voltant de les 70.000 persones es van apropar al lloc per gaudir d’un espectacle de llum, foc, música i castells. La celebració ideada per la Fura dels Baus va tenir com a protagonista aquesta estructura de ferro de 15 metres d’alçada procedent de Gavà.

L'acte va començar a les nou del vespre amb un repertori de música dels anys 60, 70 i 80 per megafonia. Després, a dos quarts de dotze de la nit, per obrir l'espectacle, un actor de La Fura dels Baus va donar pas a l'entrada del foc amb diferents colles de castellers que van iniciar un recorregut de torxes a l'avinguda Reina Maria Cristina i en el moment van arribar dalt es van il·luminar les fonts de Montjuïc. Va ser el torn, posteriorment, per al mestre de cerimònies -el Campaner- que va dirigir un primer assaig de compte enrere. Els castellers de Sants van realitzar un castell a l'escenari i va ser en aquell moment quan l'Ésser del Mil·lenni es va situar al capdavant de l'escenari a la vegada que es va desmuntar el castell i els seus integrants es van enfilar pel cos i les extremitats de l'estructura de ferro.

Durant la construcció, es va projectar un vídeo interactiu de les 'Cròniques' de Ramon Muntaner i es va poder escoltar un nou tema amb bases electròniques interpretat per Santi Arisa i Ginesa Ortega. El cor de l'Ésser del Mil·lenni va començar a bategar al mateix temps que un joc de llums realitzat amb la participació del públic va il·luminar tot l'espai repetint el batec com a símbol de l'arribada del 2015.

L'Ésser del Mil·lenni torna a Gavà avui 2 de gener.


Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix