Obrir l’aixeta serà un 18,2% més car a partir del 2015

L’increment, més d’un 25% en un any, es va aprovar amb els vots a favor de CiU i PSC, mentre que el PP, ERC i ICV-EUiA es van mostrar en contra.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat una nova pujada de la factura de l’aigua, la tercera en un any. A partir de l’1 de gener el rebut de l’aigua a Barcelona i la seva àrea metropolitana serà un 18,2% més car que fins ara. Així doncs, si ho comparem amb els preus establerts a principis de l’any 2012, l’aigua ha experimentat un increment de més d’un 25%. L'increment afecta els vint-i-tres municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que reben l'aigua de l'empresa Aigües de Barcelona. Concretament, els municipis baixllobregatins afectats són Begues, Gavà, Castelldefels, Viladecans, Sant Climent, Torrelles, Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Pallejà i El Papiol. A partir de gener pagaran 48 cèntims més mensuals.

L’increment de l’aigua amb els vots a favor de CiU i PSC, mentre que el PP, ERC i ICV-EUiA han votat en contra. Segons la justificació dels dos partits polítics que han aprovat la pujada, ha estat pel fet que el distribuïdor principal, Aigües Ter Llobregat, ha apujat el preu de l'aigua un 4'5% (té relació directa amb la privatització on la Generalitat de Catalunya va aprovar un augment extraordinari del preu de venda de l’aigua del 70%); i, a més, per la pujada de l'IPC, l'encariment de la llum, dels combustibles i a la baixada d'un 1% del consum per part dels particulars.

Segons Assumpta Escarp, vicepresidenta de Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, “tenim l’obligació d’aplicar la tarifa que ens ve donada per la Generalitat, i si no l’apliquem, les empreses concessionàries entraran en dèficit i qui l’haurà d’assumir és l’Àrea Metropolitana”. La llei estatal de mesures fiscals, financeres i administratives que obliga a les administracions a l’equilibri pressupostari és la raó que indiquen des de l’organisme supramunicipal per evitar caure en el dèficit de les companyies d’abastament d’aigua potable. D’altra banda, Lluís Tejedor, alcalde del Prat i portaveu dels ecosocialistes a l’organisme, explica que “és una irresponsabilitat política del govern català en considerar l’aigua com una mercaderia i no com un bé públic”.

Coincidint amb aquest anunci, la plataforma ecologista Aigua és vida, ha presentat un estudi que denuncia que entre un 10% i un 15% del rebut de l'aigua són despeses que, segons ells, no ha de pagar el consumidor. Per exemple: el cànon de coneixement o 'know how'.


Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
139

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix