El PAH Castelldefels, Gavà i Begues passen a l’acció

Han iniciat una fase de mobilitzacions pacífiques amb la finalitat de “comunicar l’actitud de Catalunya Banc de bloquejar les negociacions”.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Castelldefels, Gavà i Begues va decidir en assemblea “iniciar una fase d'accions pacífiques amb la finalitat de denunciar l'actitud de Catalunya Banc de bloquejar les negociacions i desemmascarar la imatge publicitària que vulgui donar de si mateixa”, segons un comunicat que ha fet arribar a la redacció de La Premsa del Baix. Segons explica el PAH, després de “la situació de total bloqueig en les negociacions intentades amb Catalunya Banc SA –antigues i fusionades caixes de Catalunya, de Manresa i de Tarragona-“ s’ha passat a l’acció de protesta en diferents sucursals de l’entitat bancària.

Tres mobilitzacions

Precisament aquest matí, s’ha fet el tercer acte de protesta davant les sucursals Catalunya Banc de Castelldefels de l’Avinguda Constitució i de la Plaça de l’Església. Els altres dos actes, també al municipi castelldefelencs, es van fer dimecres i dijous de la setmana passada a les sucursals de Juan XXIII i de la Plaça de l’Església respectivament.

En el comunicat, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Castelldefels, Gavà i Begues s'exposen sis punts en el seu comunicat:

Punt 1.- Una vegada fusionades les tres caixes, formant CatalunyaCaixa (CX), es va transformar en banc sota el nom de Catalunya Banc SA. L'entitat va haver de ser rescatada amb
diners de tots nosaltres i va passar a mans de FROB (Estat Espanyol). Fins a on sabem el Consell d'Administració de CatalunyaCaixa es troba imputat. El rescat ens ha costat 13.000 milions d'euros.

Punt 2.- BBVA va adquirir Catalunya Banc a l’FROB el passat mes de juliol per 1.130 milions d’euros. La transacció, no obstant això, no es farà efectiva probablement fins al primer trimestre de 2015, quan la Unió Europea aprovi les condicions de venda de l'entitat rescatada.

Punt 3.- Com PAH estaven negociant sortides dignes per a les persones, en les quals a
costa de perdre la casa poguessin tenir una segona oportunitat en la vida. Actualment, sota la nova inspiració de BBVA s'ha produït una frenada total i absoluta i un tancament absolut. Els mètodes d'eludir la seva responsabilitat social són variats i el mes corrent és el de canviar permanentment d'interlocutor i també el de canviar permanentment de posició dins de la “negociació”. El que es diu PRENDRE EL PÈL.

Punt 4.- L'última novetat ha estat la d'oferir als afectats un document que denominen ACORD D'ESPERA. Que és senzillament un document en el qual l'afectat reconeix el deute (en la quantitat que indica el banc) i li fa comprometre's a no ‘pleitejar’ contra ell per les clàusules abusives. Es repeteix la cerimònia (ja coneguda) en la qual un empleat/a amb bones maneres, simpàtic/a, i educat/a ens convenç que hem de signar un document de QUATRE fulles que no fàcils d’entendre, perquè no sabem què és el que persegueix en realitat.

Punt 5.- L'habitatge no pot ser una mercaderia. L'habitatge ha de complir una funció
social. Els milers de milions d'euros que hem pagat entre tots amb les retallades humiliants que hem sofert, HAN DE TENIR UNA CONTRAPARTIDA SOCIAL.

Punt 6.- Malgrat les mesures del “Ministre Inquisició”, hem de mobilitzar-nos per nosaltres, per la nostra dignitat i pels nostres fills. (De totes maneres no tindrem diners per pagar les multes milionàries que pretén imposar-nos).

Redacció / Foto: PAH Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
529

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix