L’Audiència de Barcelona dicta sentència en el cas Riviera i Saratoga

Les condemnes arriben fins a deu anys i mig de presó per als vint acusats i es decreta el tancament definitiu dels dos macroprostíbuls.

L'Audiència de Barcelona ha comunicat avui la sentència sobre la trama de corrupció policial dels macroprostíbuls Riviera i Saratoga de Castelldefels. Les condemnes més altes han estat pels seus propietaris, condemnats per un delicte de prostitució continuada, entre d'altres. En concret, Raúl Pascual i José Carlos Hazas, propietaris del Saratoga, han estat condemnats a deu anys i mig i set anys i onze mesos de presó respectivament i els dos encarregats del bordell, a cinc anys i mig i quatre. Els propietaris del Riviera, Antonio Herrero i José Vera, han estat condemnats a penes de vuit anys i onze mesos i set anys i onze mesos respectivament. L’Audiència ha considerat provat que van explotar prostitutes i van subornar policies estatals per evitar inspeccions d'estrangeria.

Dels sis policies nacionals acusats d’implicació en la trama, la pena més alta ha estat per al comissari Luis Gómez, condemnat a sis anys de presó per suborn passiu i omissió del deure de perseguir delictes -ha estat absolt del delicte d'afavoriment a la prostitució-, mentre que l'inspector José Javier Martin, alias 'Jordi', ha estat condemnat a cinc i mig per suborn passiu i absolt dels set delictes d'extorsió. L'inspector en cap Abundio Navas ha estat condemnat a tres anys per suborn i falsificació documental i Andrés Otero, policia jubilat, a cinc anys per suborn passiu i omissió de perseguir delictes.

Finalment, l'Audiència també ha condemnat l'advocat Fernando Martínez a sis anys i vuit mesos per delictes d'extorsió, mentre que els altres dos advocats a un any i mig i dos i mig.

L’Audiència també ha decretat el tancament definitiu dels dos establiments i la dissolució de les societats. Cal recordar que a principis d'abril l'Audiència de Barcelona va ordenar la finalització de la clausura temporada dels macroprostíbuls, que es van tancar des de l’any 2009.

La majoria de condemnats ja han anunciat que recorreran la sentència, que aplica penes molt inferiors a les sol·licitades per la fiscalia. A més, l'Audiència ha ordenat el tancament definitiu dels dos establiments i la dissolució de les societats.

Satisfacció de l’alcalde

Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, ha mostrat la seva satisfacció per la sentència de l'Audiència de Barcelona que ha decretat el tancament definitiu dels macroprostíbuls Saratoga i Riviera, i la dissolució de les societats que els explotaven: “es tracta d'una gran notícia per a la nostra ciutat. Són unes activitats que no volem que es relacionin amb Castelldefels, i que han generat històricament molts problemes als veïns i un increment de la delinqüència i la inseguretat als barris on estaven ubicats. Gràcies al tancament s'han pogut minimitzar les molèsties de soroll, de seguretat i d'incivisme a l'entorn.”

Cal recordar que l'Ajuntament de Castelldefels es va presentar com a acusació popular, i que ja havia decretat la caducitat de les llicències dels dos clubs al portar més de dos anys tancats. A més, la darrera junta de govern municipal del dijous passat va declarar la suspensió de les llicències d'obres d'aquests tipus d'establiments en tot el terme municipal de Castelldefels durant el període d'un any per poder modificar el Pla d'usos i eliminar aquestes activitats del municipi.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix