Les Festes de Primavera, tot un èxit de participació

L’afluència de públic d’aquest any ha estat molt superior a la de l’anterior edició.

Durant el passat cap de setmana es va celebrar les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat amb un gran èxit de participació. Tant a la 56a Exposició Nacional de Roses com a la 35a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat es van registrar una gran afluència de públic, així com a la resta d'activitats culturals, esportives i de lleure programades, que va superar totes les previsions sent superior a la de l’edició anterior.

El pregoner

Francesc Baltasar, alcalde de Sant Feliu de l'any 1979 al 2000,  va ser l'encarregat de fer el pregó de les Festes de Primavera el passat divendres a l'Auditori del Palau Falguera. Tot seguit, es va inaugurar la 56a Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu, i la 35a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, amb la presència del conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Exposició Nacional de Roses

La cita anual amb les roses va congregar molta gent tant de Sant Feliu com de la comarca i, fins i tot d'arreu de Catalunya. De fet, el públic va ser tan nombrós que en diversos moments es van formar llargues cues de fins a una hora per poder entrar a visitar el recinte. Els muntatges d'enguany, dedicats a les cultures maia, dels indis americans, el nord d'Àfrica i la Mediterrània occidental, van sorprendre els visitants, tal com han destacat responsables de l'Associació Amics de les Roses. D'altra banda, tant l'alcalde de la ciutat, Jordi San José, com des dels Amics de les Roses, van destacar les lloances de la cinquantena de persones de la delegació internacional de la Barcelona Rose Convention que van visitar el recinte de l'Exposició Nacional de Roses, així com el Roserar.

Altres activitats

Les activitats de cultura tradicional i popular com la mostra de colles de foc, el Festival Flamenc, les caramelles, les sardanes, els castellers, els concerts joves, així com tots els actes inclosos en la XV Mostra d'Activitats i Folklore Tradicional i Popular i el Festival Buti+Farra+Sound van aconseguir també un gran nombre de seguidors.

La plaça de la Vila, on es va habilitar un espai per acollir l'experiència "Canvi de look by Sant Feliu" va aconseguir despertar la curiositat de moltes persones que van aprofitar l'ocasió per aprendre com millorar el seu estilisme. 

Una altra de les activitats d'èxit de la festa va ser la desfilada "Fem Moda Sant Feliu" que va tenir lloc el dissabte i que va omplir novament de públic la Sala Ibèria en els dos passis de la desfilada.

D'altra banda, la zona El Tast de degustació i tast de productes alimentaris, vins i caves, instal·lada a l'aparcament del davant del Casal Municipal de la Gent Gran, ha estat també un espai molt concorregut.

Pel que fa a l'ampliació del recinte firal fins al carrer Laureà Miró, novetat d'aquesta edició de la Fira amb l'objectiu de potenciar el vincle entre l'Exposició Nacional de Roses i la Fira Comercial i Industrial, l'experiència va permetre reforçar la presència del comerç local, que enguany ha superat els índexs de participació d'edicions anteriors, i estar més a prop de la ciutadania.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix